USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Найчастіше російських диверсантів виявляють на кордоні в межах Сумщини й Харківщини, – Демченко

ДРГ є загрозою і для місцевих, бо відкривають вогонь по всіх автомобілях, які рухаються в прикордонні
У Харкові затримали диверсанта, який хотів влаштувати підриви на АЗС у кількох областях України
У Харкові затримали диверсанта, який хотів влаштувати підриви на АЗС у кількох областях України
Джерело: СБУ

Найбільше російських диверсантів фіксують прикордонники на кордоні України в межах Сумської та Харківської областей. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрія Демченка в ефірі телемарафону.

За його словами, найчастіше диверсанти намагаються прорвати кордон у вказаних областях та останнім часом менше в межах Чернігівській.

"ДРГ – це ті групи, які намагаються викрити місця розташування Сил оборони України, де знаходяться підрозділи й ДПСУ, ЗСУ, Нацгвардії", – відзначив речник.

І додав, що ДРГ є загрозою і для місцевих, бо відкривають вогонь по усіх автомобілях, які рухаються в прикордонні. При цьому ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою.

"Там не відбувається ні спроб проникнення ДРГ, ні нагнітання ситуації. Бо поряд нашого кордону ми не фіксуємо переміщення ні техніки, ні особового складу будь-яких підрозділів", – пояснив Демченко.

Раніше

Українські правоохоронці встановили осіб усього командного складу та ключових співробітників однієї з найбільш засекречених російських спецслужб – Сил спеціальних операцій ЗС РФ, які причетні до терактів в Україні та Європі. Серед них – чинний командувач генерал-майор Валерій Флюстіков та колишній охоронець Путіна Олексій Дюмін, який у 2014 році обіймав посаду командира спецназу російського ГРУ, повідомили в Службі безпеки України.

"Кадрові співробітники російської спецслужби причетні до резонансних убивств і терактів на території України та Євросоюзу, у тому числі до підриву військового об’єкта в Чехії", – розповіли у відомстві.

Новини за темою: СБУ затримала російського "крота", який міг готувати диверсію проти посадовців ЗСУ

Раніше ми писали, що Росія готує диверсії на об'єктах у Північному морі на випадок конфлікту з НАТО. Зазначалося, що про це свідчать дані розвідувальних служб і експертів.

Ішлося про те, що російська військова програма займається картографуванням офшорних вітрових електростанцій, газопроводів, силових і інтернет-кабелів у водах навколо Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням