USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Найбільші оборонні компанії світу можуть рекордно збільшити доходи через зріст замовлень

Уряди західних держав активно збільшують свої бюджети для військових витрат
боєприпаси РФ

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

У 2026 році найбільші аерокосмічні та оборонні компанії світу мають заробити рекордні обсяги – 52 млрд доларів. Це пов’язано з тим, що замовлення різко зростають на тлі геополітичної напруженості. Про це пише Financial Times.

Зокрема зазначається, що 15 провідних оборонних підрядників отримають до 52 млрд доларів у 2026 році, що майже вдвічі перевищує показники 2021-го. 

Зокрема британська BAE Systems, німецька Rheinmetall і шведська Saab, які отримали вигоду від нових контрактів на поставку боєприпасів і ракет, збільшать доходи на понад 40%.

Причина в тому, що уряди західних держав активно збільшують свої бюджети для військових витрат через повномасштабну війну в Україні і ескалацію напруженості на Близькому Сході та в Азії.

Видання пише, що зазвичай потрібно кілька років, щоб нові контракти призвели до зростання продажів, оскільки оборонні компанії здійснюють більшу частину своїх продажів після постачання зброї. 

Україна перебуває на четвертому місці у світі за імпортом озброєнь

Раніше повідомлялося, що Україна за підсумками 2019–2023 років опинилася на четвертому місце у світі за обсягами імпорту озброєнь.

Згідно з даними дослідження, доля України у загальносвітовому об'ємі імпортованої зброї складає 4,9%.

За визначений період попереду лише такі імпортери, як Індія (9,8% від світового об'єму), Саудівська Аравія (8,4%) та Катар (7,6%).

Аналітики також вказують, що за минулий рік орієнтовні світові військові видатки зросли на 6,8% та перевищили 2,4 трильйона доларів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP