USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Нацбанк відзавтра суттєво пом'якшує валютні обмеження для українців

Обмеження діяли з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну
Долари
Джерело: відкриті джерела

Нацбанк з 29 серпня пом'якшує валютні обмеження в частині продажу безготівкової іноземної валюти громадянам. Про це інформує пресслужба регулятора.

Що саме буде дозволено

1. Нацбанк вперше з початку повномасштабної війни дасть змогу банкам продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення такої операції.

Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. гривень в еквіваленті в одному банку.

2. Регулятор збільшить зі 100 тис. гривень до 200 тис. гривень в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.

"Зазначені зміни сприятимуть переорієнтації частини попиту населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову, адже операції з продажу безготівкової валюти банками є зручнішими та безпечнішими. Це дасть змогу зменшити різницю між готівковим та офіційним курсом", – йдеться у повідомленні.

Водночас регулятор наголосив, що готовий застосувати додаткові заходи для мінімізації множинності обмінних курсів.

Нагадаємо, ми писали, що Національний банк України анулював ліцензію ТОВ "Фінод" (Одеса), яке займається обміном валют, – компанії, яка, згідно з інформацією на її сайті, має понад 400 обмінників у 16 областях країни.

Читайте також:
Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні
НБУ має намір змінити правила банківської таємниці, дозволивши держорганам отримувати інформацію про рахунки НБУ має намір змінити правила банківської таємниці, дозволивши держорганам отримувати інформацію про рахунки
НБУ оптимізував низку валютних обмежень: Що змінюється відсьогодні НБУ оптимізував низку валютних обмежень: Що змінюється відсьогодні
Індекс Big Mac показав, скільки має коштувати долар в Україні Індекс Big Mac показав, скільки має коштувати долар в Україні