USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

На т.о. Донеччині з нового навчального року школярів одягнуть в уніформу

Це ще один прояв запровадження тоталітарного режиму Кремля на ТОТ України, вважають у Центрі нацспротиву
форма школярів
Фото ілюстративне
Джерело: скріншот

На тимчасово окупованій Донеччині з нового навчального року діти змушені будуть одягати уніформу. Таке рішення у День захисту дітей, 1 червня, ухвалила місцева гауляйтерка "міністр" освіти Ольга Колударова, повідомляє Центр національного спротиву.

За словами колаборантки, уніфікований одяг нібито має вирізняти "скромність" дитини та "допоможе покращити" якість навчання. Однак який вигляд матиме форма, наразі невідомо, і як уніформа впливає на навчання, Колударова не пояснила.

"Те, що однаковий одяг позбавляє дітей індивідуальності, урівнює всіх окупантка вважає позитивним явищем. Це ще один прояв запровадження тоталітарного режиму Кремля на тимчасово окупованих територіях України. Одягнути усіх в уніформу, зробити всіх рівними, щоб мати цілковитий контроль над суспільством і його громадянами", Херсонського будинку дитини кажуть у Центрі нацспротиву. 

Новини за темою: Без світла, води, ліків і роботи: Як живуть українці на окупованих територіях під час повномасштабного вторгнення

Російська освіта на ТОТ України

Додамо, що росіяни на тимчасово окупованих територіях впровадили й новий предмет у школі – моральні основи сімейного життя. Учнів нібито навчають російських цінностей.

У Центрі нацспротиву зазначали, що на уроках начебто акцентують на "російській духовності" й "традиціях" і що жінки, мовляв, мають народжувати й підкорятися чоловікам. Натомість чоловіки повинні захищати батьківщину.

Мовляв, так формується патерн "взірцевої родини РФ", де чоловік має помирати у війнах, а жінка – народжувати нових солдатів.

До того ж у так званій "ЛНР" 1 травня заявляли, що розробляють новий підручник, який викладає новітню історію т.о. Луганської області відповідно до російських стандартів освіти.

Однак, за словами очільника Луганської ОВА, загарбники шукали кошти на друк нового підручника історії. І начебто окупаційна влада так званої "ЛНР" звернулася до росіян щодо виділення коштів на друк нового підручника історії "Молодої республіки".

Слід не забувати й те, що нині українські правоохоронці розслідують близько 3 тис. 800 кримінальних проваджень за фактами вчинення російськими військовими воєнних злочинів проти українських дітей. 

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку