USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На ТЕС у Донецькій області обвалився дах. Є загиблий та постраждалі

Ця ТЕС неодноразово обстрілювалася окупантами
Вуглегірська ТЕС
Джерело: відкриті джерела

На ТЕС у Донецькій області, яка неодноразово зазнавала ворожих обстрілів, стався нещасний випадок – впав дах котлотурбінного цеху, через що персонал аварійно відключив енергоблоки. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

На даний момент відомо про те, що одна людина загинула, двоє – вважаються зниклими, троє отримали травми та відправлені до лікарні.

Відбувається розбір завалів. Причини встановлюються.

Ситуація в енергосистемі станом на 8 липня

У Міненерго повідомили, що через негоду в країні знеструмлені понад 300 населених пунктів у 10 областях.

Внаслідок масштабного грозового шторму, який пройшов країною, у 10 областях зафіксовано пошкодження ліній електропередачі, знеструмлено 301 населений пункт.

Найбільше – на Чернігівщині, Одещині, Кіровоградщині, Полтавщині.

Також через негоду залишається без світла частина споживачів у Сумській, Дніпропетровській, Київській, Черкаській, Донецькій, Миколаївській областях.

Тривають відновлювальні роботи.

Через обстріли окупантів знеструмлювалися 45 населених пунктів у Донецькій області. Залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Херсонській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Нагадаємо, ми писали, що дефіцит електроенергії в Україні з середини липня до середини серпня може досягти від 7% до 23% споживання.

Також повідомлялося, що Україна планує увійти в новий опалювальний сезон з 1,8 млн тонн вугілля та 14,7 млрд м. куб. газу.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні