USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На підтримку книжкової сфери: Німеччина виділяє Україні 900 тис. євро

У межах окремих проєктів запланували підтримати українських авторів, видавців та людей, які працюють у медійній сфері
книги література _3

Книжковий арсенал у Києві, 2023 р.

Джерело: Уніан

У Німеччині розпочався урядовий проєкт, у межах якого українська книжкова сфера отримає 900 тисяч євро. Програма покликана підтримати книговидання в Україні та сприяти обміну інформацією та досвідом між українською та німецькою культурними сферами, повідомили в пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

"Повномасштабне вторгнення Росії є водночас системною війною проти української культури й суспільної ідентичності. За таких обставин вкрай важкою стала робота видавництв, а також надзвичайно ускладнився доступ населення до літератури", – сказала міністерка з питань культури Німеччини Клаудія Рот.

Натомість в українському відомстві додали, що в межах низки окремих проєктів запланували надання підтримки українським авторам, видавцям та людям, які працюють у медійній сфері.

Що відомо про програму

Урядова програма націлена на створення колекції німецької літератури в українських бібліотеках, запрошення українських авторів до німецьких книгарень та інших літературних інституцій, а також представлення України на Франкфуртському книжковому ярмарку.

Новини за темою: Книга про культурну спадщину України увійшла до рейтингу найкращих видань за версією The New York Times

Програма триватиме до червня 2024 року. Проєкт реалізує Біржовий союз німецької книжкової торгівлі у співпраці з Франкфуртським книжковим ярмарком, Українським інститутом книги, Національним культурно-мистецьким та музейним комплексом "Мистецький арсенал", медіа про читання і книговидання "Читомо" й Goethe-Institut Україна.

Раніше

У травні студенти Української академії лідерства (УАЛ) привезли до Європи 50-кілограмову книгу "Злочин без покарання". У творі розповідається про злочини російських окупантів в Україні. Про це передає "Українська правда".

За словами активістів, на створення книги їх надихнули події, пов'язані з ухвалою суду Гааги про арешт російського дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Твір містить шість тисяч сторінок, які символізують кількість викрадених росіянами українських дітей.

"Ордер – це відносно невеликий документ, який не передає всієї ваги злочинів РФ проти людяності, умисних спроб стерти етнічну та національну ідентичність вивезених українських дітей. І з огляду на те, що ніхто так і не був затриманий, зараз це – злочин без покарання", – пояснили автори книги.

Новини за темою: "Хочу на Марс": В Україні видали першу книжку, написану та проілюстровану штучним інтелектом
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот