USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Книга про культурну спадщину України увійшла до рейтингу найкращих видань за версією The New York Times

Кошти, що будуть виручені від продажів книги, спрямують на підтримку українських музеїв
Книга про Україну_1
Книга про Україну
Джерело: The New York Times

Видання The New York Times оприлюднило рейтинг найкращих мистецьких видань 2022 року. Серед них є книга про культурну спадщину України "Скарби України: культурна спадщина народу" (Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage). Рейтинг опубліковано на сайті видання.

Ілюстрована книга вартістю 25 фунтів була надрукована в листопаді у британському видавництві Thames & Hudson.

Всього у книзі є вісім розділів. Вони викладені в хронологічному порядку та знайомлять читача з українським мистецтвом і спадщиною: починаючи від скіфського золота, візантійських ікон, завершуючи шедеврами авангарду та творами мистецтва після Помаранчевої революції.

Передмову до книги написав український письменник Андрій Курков, а співавторами стали зокрема культуролог Андрій Пучков, історик Максим Яременко та мистецтвознавиці Діана Клочко й Мирослава Мудрак.

За словами критика Джейсон Фараго, книга знайомить читачів з більш ніж 100 будівлями та предметами мистецтва України.

"Ця актуальна нова книга знайомить нас із більш ніж 100 будівлями та предметами мистецтва від доісторичних часів та епохи бароко до сучасного бомбосховища, у країні, яку ми нарешті бачимо серцем Європи. З розділами про православні ікони та католицькі собори, радянський авангардизм і національні народні промисли ця книга ілюструє культуру, сама розмаїтість якої зараз ставить її під загрозу – і справді, деякі з показаних [у ній] робіт, такі як кам’яні статуї поблизу Харкова, датовані ІX–XІІІ століттями, вже зруйновані", – зазначив він в передмові рейтингу.

Автори уточнюють, що всі кошти, які будуть отримані від продажів книги про українську культурну спадщину, передадуть для підтримки українських музеїв.

Нагадаємо, за 300 днів російської агресії проти України в країні було знищено або пошкоджено понад тисячу об’єктів культурної інфраструктури. 

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович