USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Молдова видала Україні десятки чоловіків, які намагалися перетнути кордон з початку російського вторгнення

Видача ухилянтів відбувається на підставі договору про реадмісію
виїзд за кордон
Виїзд за кордон
Джерело: відкриті джерела

Молдова видала українським прикордонникам 35 громадян України, які незаконно перейшли держкордон і опинилися на території країни. Про це повідомляє видання NM.

Цю інформацію журналістам підтвердили у Державній прикордонній службі України (ДПСУ).

"З 24.02.2022 по 01.10.2023 органи Державної прикордонної служби України ухвалили від компетентних органів Республіки Молдова 35 громадян України, які в'їхали або перебували на території Республіки Молдова з порушенням законодавства про перетин державного кордону", – йдеться у відповіді українського відомства.

У ДПСУ нагадали, що передача та прийом громадян між Молдовою та Україною здійснюється на підставі Угоди про реадмісію осіб, укладених між Кабміном України та урядом Молдови. Договір про реадмісію країни уклали у 2017 році.

Варто зазначити, що прикордонна служба України відповідає за здійснення реадмісії власних громадян виключно за прискореною процедурою, тобто у тих випадках, коли молдовські прикордонники затримали цих людей у прикордонному районі протягом 48 годин із моменту незаконного перетину ними держкордону. 

Нагадаємо, ми писали, що військовозобов'язані чоловіки, які незаконно перетнули кордон під час воєнного стану, будуть притягнуті до відповідальності

На початку вересня стало відомо, що Польща почала екстрадувати в Україну чоловіків, які незаконно виїхали з країни. В тому числі втекли від мобілізації. 

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"