USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Мобілізація у РФ: Росіяни оголосили "акцію" "приведи друга – отримай винагороду"

Таку схему також запровадили і на окупованих територіях України
Окупанти, армія РФ, російські військові

Армія РФ

Джерело: відкриті джерела

Росія винайшла ще один спосіб для поповнення "орди". Щоб мобілізувати більше чоловіків, там пропонують винагороду тому, хто приведе друга чи знайомого, або родича до лав збройних сил РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Здай сусіда – отримай "тридцять срібняків". Для поповнення свого мобілізаційного ресурсу на війні проти України ворог вдається до неприпустимих маніпуляцій. 15 тисяч російських рублів обіцяють кожному, хто завербує і приведе у військкомат товариша, сусіда чи будь-кого", – повідомили в Центрі.

Таку ж схему запроваджують і на тимчасово окупованих територіях України. У ЦНС зазначають, перед колаборантами стоїть план з виконання мобілізації "звільнених" українців.

Мобілізація у РФ

В Росії, на відміну від України, мобілізація не так відчувається, аже людей там в рази більше. Крім того, військове керівництво РФ вигадує різні способи, щоб залучити до війська тих, хто не буде суперечити службі. Наприклад, мобілізують чоловіків з віддалених регіонів РФ, пропонують воювати тим, хто потребує грошей і не має роботи, мобілізують ув'язнених, змушують воювати українців, що потрапили під окупацію.

Станом на травень 2024-го російська армія з початку року набрала до своїх лав близько 140 тисяч осіб, які навіть з урахуванням втрат збільшили вороже угруповання.

Раніше британська розвідка повідомляла, що Кремль намагається підкупити російських військових, аби продовжити війну проти України, а також заохотити росіян вступати до армії. 

Читайте також:
Путін не виключає нову хвилю мобілізації в Росії, – ISW Путін не виключає нову хвилю мобілізації в Росії, – ISW
У РФ ухвалили закон, який дозволить позбавляти громадянства мігрантів за відмову ставати на військовий облік У РФ ухвалили закон, який дозволить позбавляти громадянства мігрантів за відмову ставати на військовий облік
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Зеленський озвучив наміри росіян мобілізувати до червня 300 тис. бійців та захопити до 9 травня Часів Яр Зеленський озвучив наміри росіян мобілізувати до червня 300 тис. бійців та захопити до 9 травня Часів Яр