USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Літаки, які Росія планує передати Ірану, призначалися Єгипту, – експерт

Переговори про передачу літаків тривали з минулого року
Путін та Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї
Путін та Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї
Джерело: відкриті джерела

Росія передасть Ірану близько 20 винищувачів четвертого покоління Су-35, які спершу призначалися Єгипту. Про це в ефірі UWN заявив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

Подробиці угоди

Експерт зазначив, що на даний момент точна кількість Су-35, які Росія передасть Ірану, невідома, однак загальна їх кількість сягає близько 20 штук.

"Ці літаки передбачалися для продажу до Єгипту, там близько 20 літаків за контрактом. Я не знаю, скільки літаків зараз вони готові передати, але приблизно кількість літаків така. Це довга історія, вони почали переговори ще минулого року, пов’язували успіх передачі літаків з можливим постачанням балістичних ракет і, за великим рахунком, станом на зараз ситуація виглядає саме таким чином", – зазначив експерт.

Раніше ізраїльські ЗМІ, посилаючись на свої дані, вказували, що може йтися про 24 винищувачі

Коментуючи питання постачання зброї, яка потрапила до Ірану через Росію, Семиволос наголосив, що ця зброя – не нова.

"Сполучені Штати Америки воювали цією зброєю на Близькому Сході впродовж тривалого часу. Я більш ніж впевнений, що такі екземпляри знаходяться в іранських руках, Іран їх отримав набагато раніше", – додав експерт.

Тим часом у Міністерстві оборони США вважають, що Україна стає "бойовою лабораторією" для випробування іранського озброєння за межами Близького Сходу. У відомстві наголошують, що у майбутньому Іран може застосовувати тактику, вивчену на основі війни в Україні проти Ізраїлю. А Москва, на думку американських військових, готова передати Тегерану передові технології для отримання іранської "смертоносної допомоги".

 

Читайте також:
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування Ветеранам АТО, які зараз не воюють, довіряють тільки 40% українців, – опитування
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро