USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Лінія фронту в Україні перетворилася на артилерійську дуель, – Зеленський

Процес іде повільно, але українські війська продовжують просуватися вперед
Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Лінія фронту перетворилася на артилерійську дуель, де росіяни та українці випускають 40 тисяч снарядів на день. Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час інтерв'ю в програмі "60 хвилин" на американському телеканалі CBS.

Коментуючи хід контрнаступу, глава держави зазначив, що процес іде повільно, але українські війська продовжують просуватися вперед.

"Це складна ситуація. Я буду з вами абсолютно відвертим. У нас є ініціатива – це плюс. Ми зупинили російський наступ і перейшли в контрнаступ. І попри це, він не дуже швидкий. Важливо, що ми щодня просуваємося вперед і звільняємо території", – цитують Зеленського у виданні.

За словами президента, Україні потрібно звільнити якомога більше своєї території, навіть, якщо йдеться про незначні відстані.

"Ми не повинні давати Путіну перепочинку", – зазначив український лідер.

Також він прокоментував удари дронами по території Росії і наголосив, що західна зброя, яку надають партнери, використовується лише на території України.

"Росія повинна знати, що де б вона не була, з якого б місця не запускали ракети для ударів по Україні, Україна має повне моральне право атакувати ці місця. Ми відповідаємо їм: "Ваше небо не так добре захищене, як ви думаєте"", – зазначив він.

Також під час інтерв’ю Володимир Зеленський уточнив, що, говорячи про війну в Україні, варто розуміти – на кону стоїть світовий порядок.

"Якщо Україна впаде, що буде через десять років? Тільки подумайте про це. Якщо (росіяни, – ред.) досягнуть Польщі, що буде далі? Третя світова війна? Ми захищаємо цінності всього світу. І це українські люди, які платять найдорожчу ціну. Ми справді боремося за нашу свободу, ми вмираємо. Ми не вигадка, ми не книга. Ми боремося насправді з ядерною державою, яка загрожує знищити світ", – резюмував глава держави.

Новини за темою: ЗСУ можуть встигнути розірвати сухопутний коридор між РФ і Кримом до настання зими, – Буданов

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський сказав, що емоційно готовий до довгої війни проти Росії. За словами українського лідера, він не хоче думати про тривалу війну, але саме до цього готується.

Також тоді він додав, що Росія "сама по собі крихка", а Володимир Путін не розуміє, що програє у довгій війні.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму