USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Через нічну атаку у Києві 11 постраждалих, ще одна людина загинула

Розповідаємо все, що відомо про нічну атаку росіян на Київ
атака на Київ
Джерело: ДСНС України

Росіяни у ніч проти 30 травня здійснили 18-ту повітряну атаку на Київ від початку травня і третю за добу. Загалом окупанти випустили по Україні 31 Shahed. Сили ППО знищили 29 ударних БПЛА. Майже усі дрони уражені на підступах до столиці та у небі Києва, повідомили в пресслужбі Повітряних сил ЗСУ.

"Лік не на дні, а на години. Така теперішня щільність повітряних атак Києва окупантами. За останні 24 години ворог здійснив вже три напади", – зауважив начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко.

І додав, що ворог постійно змінює зброю для атаки – після комбінованої ракетно-дронової, а потім балістичної РФ застосувала винятково дрони.

Загалом в Києві внаслідок нічної атаки одна людина загинула, 11 – постраждали. З них 6 людей отримали медичну допомогу амбулаторно, 5 – госпіталізували. Наразі в лікарнях міста перебувають 3 особи, зазначає мер Віталій Кличко.

В Нацполіції додали: впродовж минулої доби через обстріли ворога у різних регіонах держави постраждало 38 мирних людей: 4 загинуло та 34 поранено. Серед травмованих – 2 дітей. 

Що відомо про наслідки?

Унаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва:

  • Голосіївський: через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Рятувальники евакуювали понад 20 мешканців. Одна людина загинула, три травмовані. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами. Рятувальники шукали людей під завалами, але нікого не знайшли.
  • Печерський: уламками пошкодило автомобілі.
  • Дарницький: внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також пошкоджено припарковані автомобілі.
  • Дніпровський: уламки впали на зелену зону.
  • Подільський: уламки впали на нежитлову забудову.
  • Святошинський: уламки впали на територію одного з підприємств.

Нині на всіх місцях працюють екстрені служби.

Київська область

Постраждала під час нічної атаки і Київщина. Зокрема, очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов розповів, що вже мають понад 50 повідомлень від громадян про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів і автівок.

Травневі атаки на Київ

У Києві з початку травня неспокійно. Росіяни намагаються атакувати столицю ледь не щодня: у ніч проти 1, 3, 7, 8, 9, 13, 14, 17 і 18, 19, 20, 25 і 26, 28, 29 (і ще раз цього дня) та 30 травня.

Зазвичай окупанти атакували Київ ракетами та/або дронами. Сили оборони збивають більшість повітряних цілей.

Думка ISW щодо атак

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що російські сили запустили відносно більшу кількість ракет 28 травня, ніж під час останніх серій ударів з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Раніше аналітики зауважували, що окупанти РФ розпочали нову обмежену повітряну кампанію в останні місяці, щоб знизити українські контрнаступальні можливості.

Однак те, що Росія тероризувала Київ, ймовірно, ще більше обмежує здатність ворогів суттєво стримувати потенційні українські контрнаступальні дії.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки