USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Крим може стати непридатним для ролі плацдарму російської армії, – ISW

Той факт, що Росія перекидає нові системи ППО до Криму, робить ці системи вразливими для ударів ЗСУ
Кримський міст
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Майбутні удари України по системах ППО окупантів у Криму і нещодавно переміщених установках можуть зробити півострів непридатним для ролі плацдарму російських військ. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначили слова глави ГУР Кирила Буданова, який заявив, що росіяни розмістили в Криму систему протиповітряної оборони С-500 (модернізовану версію С-300). За його словами, раніше РФ не використовувала ЗРК С-500 у бойових діях.

Як писав Forbes, аеродром Бельбек у тимчасово окупованому Криму стає пасткою, що виснажує російську ППО. Тоді підрахували, що внаслідок лише нещодавніх ударів ЗСУ могли знищити елементи чотирьох або п'яти батарей С-400, хоча в російських військових є понад 50 батарей С-400.

Крім того, у соцмережі Х з'явилися дані OSINT-аналітиків зі свіжими супутниковими знімками. На них видно, що російські війська розмістили 17 барж біля Керченського мосту, що з'єднує тимчасово окупований Крим із Краснодарським краєм РФ.

Новини за темою: У Росії наразі не вистачає резервів для одночасних масштабних наступів на кількох напрямках, – ISW

Аналізуючи цю інформацію, аналітики ISW зазначають, що спрямовані поточні зусилля України на ослаблення російської системи ППО в Криму можуть показати корисний ефект. Наслідком української кампанії може стати залучення більшої кількості російських засобів ППО в Криму, що знову робить їх уразливими для подальших ударів України.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони Британії з посиланням на супутникові знімки повідомило, що російські терористи намагаються захистити Кримський міст і стягнули до нього вісім барж.

Також видання The Economist писало, що тимчасово окупований Крим стає для росіян смертельною пасткою. Зокрема, через те, що Україна може вразити будь-яку ціль на півострові за допомогою далекобійних ракет ATACMS.

Читайте також:
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога