USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

Російські війська просунулися неподалік Куп'янська, Торецька і Покровська

Експерти ISW вважають, що росіяни хочуть відкинути українські сили від міжнародного кордону з Бєлгородською областю і наблизитися до Харкова
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Війська РФ нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська Харківської області, біля Торецька і на південний схід від Покровська Донецької області. Про це заявляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти кажуть, що російська ціль така: відкинути українські сили від міжнародного кордону з Бєлгородською областю РФ та наблизитися до Харкова в радіусі дії трубної артилерії.

Зокрема вороги обмежено наступали на півночі Харківщини 15 жовтня, але не досягли підтверджених успіхів. Однак, зазначають в ISW, путінські війська нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна 14 і 15 жовтня.

"Просування є у південно-східну частину Колесниківки (південний схід від Куп'янська)", – стверджують аналітики, посилаючись на геолокаційні кадри, опубліковані 15 жовтня.

Разом з тим окупанти не припиняють атак на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, Кучерівки, Первомайського та Голубівки. А також на південний захід від Сватового, що на Луганщині, в районі Новоєгорівки, Макіївки, Новолюбівки, Греківки, Ямполівки та Невського. І на захід від Кремінної (Луганська область) в районі Торського, Терного та Зарічного.

До того ж вороги просунулися і біля Торецька, зокрема на захід від Нью-Йорка (на південь від Торецька). Російські блогери заявляють, що війська РФ просунулися в самому Торецьку, але фахівці Інституту вивчення війни не підтверджують цього.

Помітили просування ворогів ще й на південний схід від Покровська – в західному Червоному Яру. Наступали загарбники також на схід від Курахового в районі Максимільянівки та Георгіївки. Втім, додають експерти, підтверджених успіхів не мали.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Водночас у зведенні Генерального штабу Збройних сил України повідомляється, що за минулу добу на Харківському напрямку ворог 11 разів штурмував у районах населених пунктів Вовчанськ та Стариця.

А на Куп’янському – за добу відбулося 28 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Кучерівки, Новоосинового, Грушівки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Кругляківки, Петропавлівки, Колісниківки й Вишневого.

Тим часом на Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив дев’ять атак неподалік Торецька, Дачного та Щербинівки. Однак на Покровському – українські захисники зупинили 26 штурмових і наступальних дій агресора у бік Новотроїцького, Миролюбівки, Променя, Красного Яру та Крутого Яру. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового.

Новини за темою: Російські війська захопили три населені пункти біля Мирнограда Донецької області

Днями повідомлялося, що загарбники просунулися на південний захід від Вугледара Донецької області. Також вороги продовжували наступати в районах Костянтинівки, Антонівки, Катеринівки та Водяного.

Читайте також:
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"
Посадовець Посадовець "Укренерго" випрадовував злочини росіян і заперечував українську державність. Тепер йому загрожує до восьми років тюрми
Понад шість мільйонів українців з часу великої війни знайшли прихисток у Європі та поза нею Понад шість мільйонів українців з часу великої війни знайшли прихисток у Європі та поза нею
Бажання професійного розвитку, відсутність задовільної зарплати і зростання вартості життя, – українці називають основні причини виїзду за кордон Бажання професійного розвитку, відсутність задовільної зарплати і зростання вартості життя, – українці називають основні причини виїзду за кордон