USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кремль змальовує контрнаступ України як "провальний", – ISW

Так звані російські "військові блогери" кажуть, що армія РФ нібито знищила десятки одиниць бронетехніки ЗСУ
ЗСУ
Воїни ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Росія намагається сформувати сприйняття контрнаступальної операції українських Сил оборони як провальної. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на заяву президента Росії Володимира Путіна, який 27 липня сказав журналістам, що російська армія останніми днями нібито знищила 39 одиниць бронетехніки з 50, які українські війська задіяли для штурму на Запорізькому напрямку, а також значну частину особового складу.

"Раніше Путін говорив, що російські війська знищили неймовірну кількість української техніки під час українських контрнаступальних операцій, хоча його цифри щодо атак Збройних сил України за останні дні вказують на перебільшення ймовірних українських втрат", – йдеться у звіті.

Крім того, ISW вказує на заяви російських "військових блогерів" про те, що армія Росії нібито знищила десятки одиниць бронетехніки ЗСУ, що, за їхнім твердженням, означає уповільнення українського контрнаступу.

"Висвітлення українського контрнаступу Кремлем і російським інформаційним простором помітно порушує офіційну інструкцію Кремля, яка вимагає від російських медіа не применшувати потенціал успішних українських контрнаступальних операцій. Посилення зображення українського контрнаступу як невдалої спроби свідчить про те, що політика Кремля з висвітлення бойових дій спрямована на посилення промоції себе як ефективного менеджера війни", – зазначено у висновках Інституту вивчення війни.

Генштаб доповів про успіхи на фронті

Напередодні українські захисники звільнили село Старомайорське на заході Донецької області.

"Під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські воїни звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області. Закріплюються на досягнутих рубежах. Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", – повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Також ЗСУ ведуть наступальні дії північніше та південніше Бахмута. Водночас захисники продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському та Бахмутському напрямках.

"Противник проводить даремні наступальні дії в районах Надії, західніше та південніше Кліщіївки. Ворог чинить потужний опір, застосовує резерви, зазнає значних втрат. Тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулося 30 бойових зіткнень", – додав Ковальов.

Новини за темою: ЗСУ розпочали новий етап у контрнаступі та просуваються на півдні, – NYT
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого