USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Колишній міністр освіти України Дмитро Табачник співпрацює із ФСБ і соратником Кадирова, – СБУ

Табачник обіймав міністерське крісло під час правління президента-втікача Віктора Януковича
Табачник

Дмитро Табачник

Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки викрила міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника на співпраці з ФСБ РФ і соратником глави Чечні Рамзана Кадирова. Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, Табачник перебуває на прямому зв'язку з кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Олегом Козловим.

Після початку повномасштабного вторгнення зрадник координував із представником російської спецслужби свою вибухову діяльність проти України.

"Він брав активну участь в організації псевдореферендумів в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей. При цьому Табачник безпосередньо виконував завдання Москви з "переформатування" освітньої та медичної галузей під потреби країни-агресора", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: СБУ оголосила підозру всім російським сенаторам, які підтримали "приєднання" до РФ тимчасово окупованих територій України

Як з'ясувало слідство, саме за його координації більшість навчальних закладів та лікарень регіону було переобладнано під казарми окупаційних угруповань Росії.

Відповідні "заходи" зрадник проводив спільно з гауляйтерами Херсонської області Володимиром Сальдо та Запорізької області – Євгеном Балицьким.

Для надання Табачнику "статусу" восени минулого року його призначили радником керівника окупаційної адміністрації в тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Крім того, встановлено факти участі фігуранта в розграбуванні майна жителів Мелітополя.

"Спільно з Мурадом Саідовим – так званим наглядачем від Кадирова за регіоном, у квітні минулого року вони організували вивезення до Криму сільгосптехніки зі складів місцевого агрохолдингу", – розповіли в СБУ.

На підставі зібраних доказів Табачнику додатково повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Як відомо, у листопаді минулого року Табачнику вже було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також:
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ
Намагались підірвати залізничну лінію на Полтавщині: Диверсантів російської ФСБ затримали Намагались підірвати залізничну лінію на Полтавщині: Диверсантів російської ФСБ затримали "на гарячому"