USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

СБУ оголосила підозру всім російським сенаторам, які підтримали "приєднання" до РФ тимчасово окупованих територій України

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна
СБУ форма
Джерело: відкриті джерела


Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора зібрали масштабну доказову базу на 170 сенаторів Ради федерації Федеральних зборів РФ, які сприяли тимчасовій окупації частини Східного та Південного регіонів України. Про це поінформували в пресслужбах СБУ та Офісі генпрокурора.

Правоохоронці розповіли, що в лютому 2022 року всі сенатори підтримали ратифікацію "договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу" між країною-агресором і терористичними організаціями "Л/ДНР".

"Посадовці одностайно підтримали звернення президента Росії про використання ЗС РФ за межами країни. Тим самим сенатори сприяли реалізації плану Москви щодо ведення агресивної війни проти української держави", – йдеться в повідомленні.

Крім того, торік у жовтні під час засідання ради злочинці взяли участь у відкритому голосуванні щодо ратифікації договорів між РФ та псевдореспубліками, а також окупованими Запорізькою та Херсонською областями про прийняття їх до Росії.

"Ці дії призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також сприяли іншим представникам влади та збройних сил РФ у веденні агресивної війни", – додали в Офісі генпрокурора.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили російським сенаторам про підозру за статтями ККУ. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

До речі, Служба безпеки України повідомила про підозру 10 суддям Конституційного суду РФ. Їх підозрюють у визнанні "законними" договорів про "приєднання" до Росії тимчасово окупованих територій України.

З 23-го по 27 вересня минулого року на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей проводили псевдореферендуми про приєднання територій до складу РФ.

Читайте також:
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА