USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Канада ратифікувала нову Угоду про вільну торгівлю з Україною: Що змінилося

Тепер угоду має ратифікувати Україна
Україна Канада
Канада підтримує Україну у війні
Джерело: відкриті джерела

Генерал-губернаторка Канади Мері Саймон підписала законопроєкт про ратифікацію оновленої Угоди про вільну торгівлю з Україною. Про це повідомляє "Укрінформ".

Сенат Канади схвалив цей законопроєкт у третьому й останньому читанні менш ніж за годину до цього. Раніше цей законопроєкт подолав такий самий триетапний шлях у Палаті громад.

Далі угоду має ратифікувати Україна, після чого вона повністю набуде чинності.

Зазначається, що оригінальна Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набрала чинності 1 серпня 2017 року і дала змогу взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій.

Новини за темою: Канада приєдналася до коаліції дронів для України: Передасть ще понад 800 БпЛА

При цьому у вересні минулого року під час візиту до Оттави президент Володимир Зеленський разом із прем'єр-міністром Джастіном Трюдо підписав оновлену угоду, яка тепер покриває також торгівлю послугами, а не тільки товарами, інвестиціями, телекомунікаціями та іншими перспективними сферами.

Нагадаємо, Європейський парламент схвалив пропозицію Європейської комісії продовжити лібералізацію торговельного режиму з Україною і Молдовою до 5 червня 2025 року. 

Угода про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, що включає Зону глибокої та всеосяжної вільної торгівлі, забезпечила українському бізнесу преференційний доступ до ринку ЄС з 2016 року.

Читайте також:
Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів. Оновлено Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів. Оновлено
Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ "Хортиця"
Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б "вирішального значення"
Критична фаза війни настане у найближчі два місяці, – командувач Сухопутних військ Павлюк Критична фаза війни настане у найближчі два місяці, – командувач Сухопутних військ Павлюк