USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Ізраїль розпочав постачання в Україну радарів для системи виявлення ракет

Повітряні сили мають отримати партію з 16 радарів RADA
Ізраїльські радари
Ізраїльські радари
Джерело: відкриті джерела

Україна почала отримувати радари для нової системи оповіщення про ракетну загрозу. Виробляє радари ізраїльська компанія RADA Electronic Industries. Про це повідомляє Israel Defense.

Зазначається, що Україна повинна отримати партію з 16 радарів RADA. Їх будуть використовувати для виявлення та попередження про ракетні атаки. Видання зазначає, що передача таких радарів потребує схвалення Міністерства оборони Ізраїля.

Радари RADA використовують в Ізраїлі для виявлення та встановлення загрози з неба. Вони підключені до системи оповіщення. У разі загрози жителі отримують сповіщення про те, що необхідно сховатися. 

У Києві запрацювала ізраїльська система оповіщення про ракетні удари

На початку травня у Києві розпочала роботу ізраїльська система раннього оповіщення про ракетні удари. Про це йдеться у заяві посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, опублікованій у The Jerusalem Post.

"Україна попросила в Ізраїлю систему оповіщення про ракетні атаки після вторгнення Росії минулого року. Попередній уряд обіцяв систему Україні, але посол відзначив особисту участь прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу у забезпеченні швидкого завершення проєкту", – наголошується у матеріалі.

Дипломат висловив сподівання, що систему оповіщення швидко доопрацюють і зможуть встановити у всіх великих містах України.

"Це дуже важливо для нашої цивільної та військової інфраструктури. Це обладнання, яке дозволить нам рятувати життя", – додав Корнійчук.

Про систему оповіщення

Система оповіщення працюватиме аналогічно до системи командування служби тилу, яка надсилає цивільним особам попередження "Цева Адом".

Система підключається до української радіолокаційної системи і зможе швидше та точніше відправляти попередження на мобільні телефони громадян та включати сигнали тривоги лише у тих районах, які можуть вразити ракети.

Таким чином громадяни України, які знаходяться в районах, по яких були випущені ракети, матимуть більше часу, щоб дістатися до захищеної зони, а громадяни, які знаходяться в інших районах, зможуть продовжувати повсякденне життя.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців