USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Генпрокурор Костін на час службової перевірки поклав обов'язки свого заступника Вербицького на інших колег

Офіс генпрокурора проводить службове розслідування по справі Вербицького
Дмитро Вербицький
Дмитро Вербицький
Джерело: відкриті джерела

Генеральний прокурор України Андрій Костін 21 червня своїм наказом тимчасово поклав виконання обовʼязків свого заступника Дмитра Вербицького на інших заступників керівника ОГП. Документ опублікований на офіційному сайті прокуратури.

"Наказом генерального прокурора "Про тимчасове покладення обовʼязків заступника генерального прокурора" від 21.06.2024 обов'язки Дмитра Вербицького покладено на інших заступників", – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Напередодні Костін повідомив, що на час проведення службового розслідування не може відсторонити Вербицького від виконання обов’язків, бо це "не передбачено законом". Генпрокурор також зазначив, що підписав наказ про "проведення службового розслідування щодо цих фактів (наведених у журналістському розслідуванні, – ред.), яке наразі триває".

Справа Вербицького

Нещодавно проєкт "Схеми" опублікував розслідування щодо дівчини заступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Журналісти з'ясували, що Христина Ільницька у 2024 році придбала елітний автомобіль Porsche та триповерховий котедж у столиці. Вартість майна становила близько 52 млн гривень.

Сам Вербицький у коментарі журналістам заявив, що не допомагав дівчині фінансово. Проте за останні 10 років прибуток Ільницької складав близько 360 тисяч гривень. НАБУ відкрило справу щодо статків заступника генпрокурора Вербицького.

Днями генпрокурор відмовився взяти участь у засіданні парламенту, щоб доповідати про свого заступника Вербицького. Надзвичайних причин Костін не вигадував, пояснив коротко: краще прийти після результатів слідства.

Читайте також:
Продаж ділянки за безцінь: У корупційній схемі викрили мера Мукачева та ще декількох місцевих чиновників Продаж ділянки за безцінь: У корупційній схемі викрили мера Мукачева та ще декількох місцевих чиновників
Ексгенерал СБУ Наумов отримав підозру за підроблення документів для сербського суду Ексгенерал СБУ Наумов отримав підозру за підроблення документів для сербського суду
Замах на Садикова: Підозрювані втекли до Молдови Замах на Садикова: Підозрювані втекли до Молдови
Встановлено особу військового, якому відрізали голову на Донеччині Встановлено особу військового, якому відрізали голову на Донеччині