USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Генерації електроенергії достатньо у всіх областях, обмеження не застосовуються, – Міненерго

Електроенергії, яку виробляють станції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів
енергетика
Джерело: скріншот

Станом на 26 листопада обмеження електроенергії не застосовуються в жодній з областей України, а електроенергії, яку виробляють українські станції, достатньо для покриття потреб споживачів. Про це інформує Міністерство енергетики України.

"Енергосистема збалансована. Дефіциту електроенергії минулої доби не зафіксовано. Не передбачено і на поточну добу. Електроенергії, яку виробляють наші станції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів", – йдеться у повідомленні. 

Також у відомстві додали, що в аварійний короткостроковий ремонт вийшли два блоки ТЕС. Є також резерв, який може бути використаний у разі потреби.

"Триває ремонт на магістральній лінії, пошкодженій внаслідок обстрілу напередодні. Обмеження в електропостачанні в Києві та області через це не застосовувалися", – наголосили в Міненерго.

Також зазначається, що на поточну добу наявний імпорт електроенергії – до 380 МВт, експорт – до 270 МВт.

Ворожі атаки і українська енергетика

Нагадаємо, вчора в Києві внаслідок нічної атаки ворога було пошкоджено магістральні повітряні лінії електропередачі "Укренерго" та лінії розподілу обленерго.

Згодом голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що у Києві вчора могли застосувати відключення світла через пошкодження мережі внаслідок російської атаки.

"Були ризики, що ми запровадимо певні обмеження електропостачання на період відновлювальних робіт, але вдалося пройти день без будь-яких графіків відключень", – уточнив Кудрицький.

Погодні примхи також додають роботи українським енергетикам

Напередодні ми повідомляли, що енергетики переходять у посилений режим роботи, аби за потреби оперативно ліквідовувати наслідки негоди. А вже сьогодні зранку завірюха почала вирувати на Одещині, де, зокрема, повністю заборонили рух трасою М15 (Одеса – Рені).

Також через снігопад на Одещині без світла залишився 131 населений пункт. Енергетики намагаються там, де це можливо, перезаживити обʼєкти критичної інфраструктури та клієнтів на резервні джерела живлення.

Також у Міністерстві енергетики попередили, що через погіршення погодних умов (сильний вітер, хуртовини) протягом дня можливі проблеми зі світлом на Київщині, Черкащині, у Чернігівській, Сумській і Кіровоградській областях.

Читайте також:
Чому саме в травні почали відключати світло і коли ж користуватися пралкою? В Чому саме в травні почали відключати світло і коли ж користуватися пралкою? В "Укренерго" відповіли
Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям "розумних мереж", – Міненерго
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль Економне використання електроенергії має стати новою звичкою для всіх нас, – Шмигаль