USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ґвалтували вагітних жінок і дітей під час окупації Київщини: До суду скерували справу стосовно двох російських військових

Під час окупації Київської області російські військові вчинили сексуальне насилля над 12 місцевими мешканцями
суд

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Слідчі Нацполіції скерували до суду справу двох російських військових, які вчинили масове сексуальне насильство під час окупації Київщини. Серед потерпілих від діянь загарбників – вагітна жінка, пʼятирічна дитина та ще двоє неповнолітніх дівчат 2004-го та 2007 років народження. Про це повідомляють у Нацполіції.

Зазначається, що йдеться про 29-річного та 32-річного старших снайперів стрілецької роти 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу з Самари (РФ).

За даними слідства, злочинці під час перевірки паспортів цілеспрямовано визначали будинки, в яких проживали молоді жінки, вдиралися до їх осель та під погрозою вогнепальної зброї чинили над ними сексуальне насилля.

"Окупантам було байдуже на їх вік та стан. Серед потерпілих від їх діянь – вагітна жінка, пʼятирічна дитина та ще двоє неповнолітніх дівчат 2004-го та 2007 року народження", – додали в Нацполіції.

У березні 2023 року слідчі Нацполіції за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора та оперативного супроводу Служби безпеки України повідомили окупантам про підозру за порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з жорстоким поводженням до цивільного населення (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Зараз досудове розслідування вже завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Тепер окупантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Новини за темою: На Київщині з моменту деокупації вже знайдено 1376 тіл, неідентифікованими залишаються 190 загиблих

Раніше ми писали, що ДБР скерувало до суду справу щодо російського командира Бабаліча, який у березні 2022 року віддав підлеглим наказ розстрілювати цивільні автомобілі в селі Микуличі під час тимчасової окупації Київщини.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську