USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Фальсифікують історію України: СБУ повідомила про підозру співавторам російського підручника

У книзі повністю сфальсифіковані історичні події щодо становлення української державності
Співавтори російського підручника з історії
Співавтори російського підручника з історії
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала доказову базу ще на двох високопосадовців РФ, які поширюють ідеологію рашизму на тимчасово окупованій частині України. Про це інформує пресцентр відомства.

"Йдеться про помічника Путіна – Володимира Мединського та ректора інституту міжнародних відносин міністерства закордонних справ РФ Анатолія Торкунова", – зазначається в повідомленні.

Слідство встановило, що обидва фігуранти є співавторами російського "підручника з історії для учнів 11 класів", які є обов’язковими в навчальній програмі в школах РФ і на тимчасово окупованій території України.

Вказується, що у книзі повністю сфальсифіковані історичні події щодо становлення української державності, а також повністю виправдовується війна РФ проти України та воєнні злочини рашистів.

"Також Мединський і Торкунов є частими гостями в ефірах росЗМІ, де виступають на підтримку повномасштабного вторгнення РФ", – додали в СБУ.

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти підривної діяльності фігурантів.

Таким чином Мединському і Торкунову оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Українські книги на окупованих територіях

Раніше Центр нацспротиву повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях росіяни воюють з усім українським та планують легалізувати заборону української літератури.

Для цього Москва вже розробила законопроєкт який регулює потрапляння до фонду бібліотек "книг інфоагентів", тобто будь-яких книг, які спонукають до мислення.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом