USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Експерт розповів, скільки закладів громадського харчування в Україні закрилися під час війни

За його словами, найбільше в цій сфері постраждав середній сегмент
Заклад громадського харчування
Джерело: відкриті джерела

В Україні під час повномасштабної агресії РФ закрилися близько 30–40% закладів громадського харчування. Про це в ефірі телеканалу UWN розповів перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран.

"Я спілкувався з Асоціацією рестораторів, то називають від 30 до 40 відсотків. Найбільше постраждала система громадського харчування. Зараз, як і під час ковіду, ожила доставка, і більше постраждав середній сегмент, а повідкривалися дешеві або дорогі", – розповів він.

Непран зазначив, що заклади закрилися не через комендантську годину, а й ті, хто не був готовий до роботи у воєнних умовах. За його словами, хтось закрив заклад, бо поїхав на фронт або волонтерити.

Також експерт оцінив, як на роботу закладів вплине скорочення комендантської години.

"Звичайно, набагато позитивніше, ніж було. Вечір, коли основна маса людей у п'ятницю йде до закладів, і коли була комендантська година до 22-ї або 23 години, а заклади працювали до 19:00 або 20:00, а люди працюють до сімнадцяти, то не було вже часу, коли йти до закладу", – сказав він.

Крім того, наголосив, що це рішення є позитивним не тільки для споживачів, а й для економіки України.

Як відомо, низка міст України вирішили скоротити комендантську годину. Здебільшого в регіонах, де немає бойових дій, вона триватиме з 23:00 до 05:00. Дізнатися про зміни обмежень у нічний час можна тут.

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркуту" як оперативник, - розслідування