USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Екснардепа від "Партії регіонів" Дмитра Святаша засудили до 12 років в'язниці

Його визнали винним у виправданні збройної російської агресії проти України та шахрайстві на суму 2,2 млрд гривень
Екснардеп Святаш
Екснардеп Святаш
Джерело: відкриті джерела

Суд заочно засудив до 12 років позбавлення волі колишнього народного депутата України. Його визнали винним у виправданні збройної російської агресії проти України, легалізації майна та шахрайстві на суму 2,2 млрд гривень. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

У повідомленні ОГП не вказано прізвище нардепа, але, судячи з опублікованої фотографії, йдеться про депутата Дмитра Святаша, який був членом "Партії регіонів" і вважався соратником президента-втікача Віктора Януковича.

Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Рішення суду також передбачає конфіскацію майна чиновника.

Як зазначає прокуратура, колишній депутат протягом 2022 року розміщував на своїй сторінці в соцмережі Facebook дописи з наративами про відсутність збройної агресії проти України, законність окупації території, а також заклики до жителів тимчасово окупованих території співпрацювати з ворогом.

Новини за темою: Бізнес на ухилянтах: Суд обрав запобіжний захід екснардепці та її спільникам

Крім того, за даними слідства, протягом 2008–2014 років екснардеп, будучи бенефіціаром групи підприємств, організував неповернення понад 50 млн доларів раніше отриманого кредиту. Як забезпечення можливості повернення кредитних коштів фігурант передав у заставу банку близько 200 об'єктів нерухомості та корпоративні права.

"Після настання строку повернення коштів використав завідомо підроблені документи та переоформив майно на інші підконтрольні йому суб'єкти підприємництва, звільнивши таким чином це майно з-під обтяжень", – інформують в Офісі генпрокурора.

Унаслідок таких дій компанії, яка викупила борги банку, було завдано збитків на суму 2,2 млрд гривень.

Нагадаємо, що 2023 року Святаша було внесено до санкційного списку РНБО, а також він отримав підозру в державній зраді.

Роком раніше прокуратура передала державі майно колишнього народного депутата від "Партії регіонів" на суму понад 600 млн гривень.

Майно й активи було заарештовано й передано в АРМА. Сам Святаш, за даними силовиків, переховується в Росії і перебуває в розшуку.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені