USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Бізнес на ухилянтах: Суд обрав запобіжний захід екснардепці та її спільникам

Сисоєнко сплатила 904 тис. гривень застави та вийшла із СІЗО
Ірина Сисоєнко
Ірина Сисоєнко
Джерело: відкриті джерела

Суд обрав запобіжний захід колишній народній депутатці Ірині Сисоєнко та двом її спільникам. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передає ZAXID.NET.

Сисоєнко та одному з її спільників визначили заставу в розмірі 904 тис. гривень. Вона її сплатила та вийшла з-під варти.

Ще одна лікарка із Львівщини отримала запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

У чому суть справи?

Сьогодні стало відомо, що СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку Ірину Сисоєнко, яка разом зі спільниками щомісяця "заробляла" на ухилянтах до 100 тис. доларів. 

Встановлено, що посадовиця організувала масове виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання. Основними клієнтами зловмисників були потенційні призовники, які планували використати підробку для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон.

Таким чином цей "бізнес" щомісяця приносив "прибуток" майже у 100 тис. доларів.

Спочатку ухилянтів фіктивно оформляли на амбулаторне лікування, потім "діагностували" в них професійне захворювання, а далі призначали групу інвалідності.

Що відомо про Сисоєнко?

Свою кар’єру Ірина Сисоєнко розпочала у Департаменті інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України. Протягом чотирьох років, починаючи з 2005-го, працювала в судовому відділі управління прав Держдепартаменту інтелектуальної власності.

У 2009 році очолила "Патентно-юридичну агенцію "Бренд-Груп" на посаді генерального директора.

У 2014 році заснувала та очолила юридичну компанію "Бабич, Сисоєнко і партнери".

Також вона є членом Асоціації адвокатів України та Асоціації юристів України.

На позачергових виборах Верховної Ради України VIII скликання 26 жовтня 2014 року Ірину Сисоєнко обрано народним депутатом від партії "Самопоміч". Протягом каденції Сисоєнко була заступником голови комітету, головою підкомітету з питань контролю реалізації медичної реформи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я (2014–2019 рр.).

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені