USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Держдеп підтвердив загибель ще двох громадян США під час бойових дій в Україні

Загалом з моменту вторгнення вже загинули вісім американців
Арлінгтонський національний цвинтар у США
Арлінгтонський національний цвинтар у США (одна з ділянок)
Джерело: відкриті джерела

Під час воєнних дій в Україні загинули двоє громадян США. Про це повідомили у Держдепартаменті країни, передає видання ABC.

Хто саме загинув

Йдеться про двох військових, що воювали на боці України в Українському інтернаціональному легіоні.

Едварду Вілтону було всього 22 роки. Його брат Паркер Каммінгс розповів, що Вілтон загинув у бою під Бахмутом 7 квітня. Він був із Маріанни, Флорида.

Едвард Вілтон
Джерело: ABC

Вілтон служив в армії США і повідомив свого брата про свої плани воювати в Україні, надіслав повідомлення з літака на шляху до Польщі 10 квітня 2022 року.

Новини за темою: З Якудзи – в українські снайпери: У лавах ЗСУ воює справжній японський мафіозі

"Мій брат був дуже самовідданим. Мій брат був дуже чесним і традиційним. Він більше дбав про свободу для всіх, ніж про власну безпеку. Едвард був справжнім героєм, і ми будемо сумувати за ним", – заявив Каммінгс.

Грейді Курпасі востаннє бачили у квітні 2022 року. У червні минулого року він був оголошений зниклим безвісти. Восени минулого року його родина повідомила, що Курпасі перебував у критичному стані в підконтрольній Росії лікарні в Донецьку, але невідомо, коли точно було підтверджено його смерть і чи був він взагалі госпіталізований.

Грейді Курпасі
Джерело: ABC

Сторінка GoFund Me, організована від імені дружини Курпасі, містить небагато подробиць про його перебування в Україні, але стверджує, що він "кінець кінцем очолив загін у бій і був убитий у бою".

У Держдепі підтвердили смерть Курпасі і Вілтона.

"Ми можемо підтвердити смерть громадянина США в Україні. Ми підтримуємо зв’язок із сім’єю та надаємо всю можливу консульську допомогу. Коли громадянин США помирає за кордоном, у тому числі в Україні, Державний департамент підтримує законного представника та сім’ю померлого різними способами, у тому числі шляхом надання інформації про розпорядження останками та майном і видачі консульського звіту про смерть", – заявив речник Держдепартаменту.

Загалом, за даними Держдепу, з моменту вторгнення вже загинули вісім американців, що воювали за Україну.

До речі, ми детально розповідали, які в Україні є іноземні спецпідрозділи та легіони і бійці з яких країн воюють за нашу державу.

Читайте також:
Окупанти прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує Окупанти прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує
У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото
Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела