USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Дружина заступника голови Нацполіції має російський паспорт, – розслідування

Тишлек усе життя працює в системі МВС та Нацполіції
Дмитро Тишлек
Дмитро Тишлек
Джерело: відкриті джерела

Дружина нового заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека має російське громадянство. Про це повідомили у розслідуванні Bihus.Info.

За даними видання, родина дружини Тишлека – Олександри Балакай, орієнтовно у 2000 переїхала у Ростовську область й отримала російське громадянство. Відомо, що російський паспорт Олександри Балакай залишався чинним до літа цього року.

Джерело: Bihus.Info

Джерело: Bihus.Info

Окрім того, журналісти зазначають, що до повномасштабного вторгнення росіян теща заступника голови Національної поліції Марія Балакай відвідувала Тишлеків в Україні.

Під час одного з таких візитів влітку 2018-го на неї була оформлена двокімнатна квартира в ЖК "Новопечерські Липки" в Києві, йдеться у публікації.

Практично відразу після того, як теща виписала довіреність на свою доньку, передаючи їй право розпоряджатися нерухомістю, вона повернулася до Росії.

Разом з тим, як наголошують у розслідуванні, переїхавши до Києва у 2019 році, Тишлек користувався іншою нерухомістю. Мінімум впродовж року він безкоштовно проживав у квартирі площею 140 кв. м у престижному ЖК "Французький квартал" в центрі міста.

Як пише видання, нерухомість належала Юрію Голику, який більш відомий як ідеолог проєкту "Велике будівництво".

Проте сам Голик від цього статусу відхрещується з моменту, як проєкт "почав обростати публічними скандалами та криміналом по одному з великих підрядників".

"А саме по фірмі з Дніпра, оформленій на фітнес-тренерку і за сумісництвом – супутницю тодішнього очільника ОВА Резніченка, у якого Голик був радником", – зазначили у розслідуванні.

Відомо, що компанія розпочала отримувати великі державні контракти ще під керівництвом Тишлека в Департаменті захисту економіки цього регіону. За словами Голика, саме тоді вони і познайомилися.

Близькі стосунки з Тишлеком він нині заперечує. За його словами, вони просто "разом грали у Дніпрі у футбол, а квартиру в Києві правоохоронцю віддав, бо самому вона нібито не була потрібна". Наразі, як зазначається, з квартири Голика Тишлек уже з’їхав.

Як уточнюють журналісти, вже у вересні – жовтні 2023 року Тишлека неодноразово помічали в одному з елітних котеджних містечок під Києвом.

"Вранці він виходив із будинку на 300 кв. м, записаному на жінку на ім’я Наталья Нечепоренко (в документах звучить саме так – "Наталья")", – йдеться у розслідуванні.

За даними джерел журналістів, навесні минулого року Тишлек виїжджав за кордон на автівці чоловіка Натальї Нечепоренко Віталія, а навесні цього року Нечепоренки виписували на Тишлека довіреності. Через пів року після цього на Наталью і оформили будинок.

Відомо, що у Віталія Нечепоренка є дві невеликі будівельні фірми, які згідно з доступною на YouControl фінансовою звітністю, не є прибутковими і тому не приносять йому дивідендів. Окрім того, Нечепоренко має частку ще в одному бізнесі. Йому належить 25% у ТОВ "Еліт лото", де таку ж частку має Андріан Родін – ростовський кримінальний авторитет, який має дуже давні і дуже складні стосунки з поліцією, йдеться в розслідуванні.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії