USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Дружина заступника голови Нацполіції має російський паспорт, – розслідування

Тишлек усе життя працює в системі МВС та Нацполіції
Дмитро Тишлек
Дмитро Тишлек
Джерело: відкриті джерела

Дружина нового заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека має російське громадянство. Про це повідомили у розслідуванні Bihus.Info.

За даними видання, родина дружини Тишлека – Олександри Балакай, орієнтовно у 2000 переїхала у Ростовську область й отримала російське громадянство. Відомо, що російський паспорт Олександри Балакай залишався чинним до літа цього року.

Джерело: Bihus.Info

Джерело: Bihus.Info

Окрім того, журналісти зазначають, що до повномасштабного вторгнення росіян теща заступника голови Національної поліції Марія Балакай відвідувала Тишлеків в Україні.

Під час одного з таких візитів влітку 2018-го на неї була оформлена двокімнатна квартира в ЖК "Новопечерські Липки" в Києві, йдеться у публікації.

Практично відразу після того, як теща виписала довіреність на свою доньку, передаючи їй право розпоряджатися нерухомістю, вона повернулася до Росії.

Разом з тим, як наголошують у розслідуванні, переїхавши до Києва у 2019 році, Тишлек користувався іншою нерухомістю. Мінімум впродовж року він безкоштовно проживав у квартирі площею 140 кв. м у престижному ЖК "Французький квартал" в центрі міста.

Як пише видання, нерухомість належала Юрію Голику, який більш відомий як ідеолог проєкту "Велике будівництво".

Проте сам Голик від цього статусу відхрещується з моменту, як проєкт "почав обростати публічними скандалами та криміналом по одному з великих підрядників".

"А саме по фірмі з Дніпра, оформленій на фітнес-тренерку і за сумісництвом – супутницю тодішнього очільника ОВА Резніченка, у якого Голик був радником", – зазначили у розслідуванні.

Відомо, що компанія розпочала отримувати великі державні контракти ще під керівництвом Тишлека в Департаменті захисту економіки цього регіону. За словами Голика, саме тоді вони і познайомилися.

Близькі стосунки з Тишлеком він нині заперечує. За його словами, вони просто "разом грали у Дніпрі у футбол, а квартиру в Києві правоохоронцю віддав, бо самому вона нібито не була потрібна". Наразі, як зазначається, з квартири Голика Тишлек уже з’їхав.

Як уточнюють журналісти, вже у вересні – жовтні 2023 року Тишлека неодноразово помічали в одному з елітних котеджних містечок під Києвом.

"Вранці він виходив із будинку на 300 кв. м, записаному на жінку на ім’я Наталья Нечепоренко (в документах звучить саме так – "Наталья")", – йдеться у розслідуванні.

За даними джерел журналістів, навесні минулого року Тишлек виїжджав за кордон на автівці чоловіка Натальї Нечепоренко Віталія, а навесні цього року Нечепоренки виписували на Тишлека довіреності. Через пів року після цього на Наталью і оформили будинок.

Відомо, що у Віталія Нечепоренка є дві невеликі будівельні фірми, які згідно з доступною на YouControl фінансовою звітністю, не є прибутковими і тому не приносять йому дивідендів. Окрім того, Нечепоренко має частку ще в одному бізнесі. Йому належить 25% у ТОВ "Еліт лото", де таку ж частку має Андріан Родін – ростовський кримінальний авторитет, який має дуже давні і дуже складні стосунки з поліцією, йдеться в розслідуванні.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ