USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Дрони змінюють війну в Україні, як танки у Першу світову, – ЗМІ

Безпілотники заважають руху штурмових груп, стримуючи противника
ЗСУ, дрон, безпілотник, БПЛА

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Дрони змінюють війну в Україні, як під час Першої світової танки. Безпілотники фактично паралізують небо. Про це пише The Washington Post.

Видання зазначає, що безпілотники заважають руху штурмових груп. Зростання кількості малих дронів на фронті перетворило так звану "сіру зону" на "зону смерті".

Командир взводу ударних БпЛА Code 9.2 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олександр Настенко розповів WP, що ті бійці, які наважуються рухатися вночі під "поглядами" ворожих безпілотників, "гинуть моментально".

За словами військового, відносно дешеві безпілотники змінили сучасну війну. Спочатку вони дали перевагу Україні, але потім росіяни почали масово виробляти власні дрони.

"Те, що ми зараз спостерігаємо – це бліцкриг безпілотної війни", – сказав керівник штабу компанії BRINC Drones Ендрю Коте.

На його думку, дрони в Україні так само змінюють війну, як свого часу танки у роки Першої світової війни. Як розповідають українські військові, у радіусі 10 км на полі бою знаходяться 100 дронів. Але важко розрізнити, чиї вони.

При цьому безпілотники допомагають Україні в умовах дефіциту боєприпасів. Хоча українські бійці висловили думку, що артилерійські снаряди вкрай необхідні, інакше можна програти війну.

При Третій штурмовій відкрили школу управління дронами

При Третій штурмовій бригаді відкрили школу управління дронами. Навчатися можуть як цивільні, і військові.

"При нашій Третій штурмовій почала функціонувати школа FPV-дронів. Інструктори, які здобули досвід в найважчих боях на Бахмутському та Авдіївському напрямках", – розповів заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін.

За його словами, інструктори будуть ділитись своїми знаннями та вчити робити головне – максимально ефективно вбивати російських окупантів та знищувати їхню техніку. Як зазначив Жорін автором ідеї та ініціатором створення школи є командир протитанкового батальйону 3 ОШБр, мій побратим друг Ромаха.

"Навчатись можна як військовим, так і цивільним", – зазначив він.

Про ситуацію на фронті

13 квітня головком Сирський заявив, що ситуація на східному фронті загострилася останніми днями. Окупанти активізували штурми і використовують техніку для атак. Головком зазначив, що наступальні дії росіян активізувалися після проведення в Росії президентських виборів.

А сьогодні, 14 квітня, головнокомандувач ЗСУ повідомив, що російським військам наказали захопити місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня. ЗСУ посилюють оборону на цьому напрямку, аби стримати наступ ворога.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат