USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Допомога з розумом: Юна чемпіонка світу Валерія Єжова грою в шашки зібрала для ЗСУ 165 тисяч гривень

Дівчинка планує допомагати військовим до кінця війни
Валерія Єжова
Джерело: відкриті джерела

Валерія Єжова – чемпіонка світу з шашок. Дівчинка займається шашками чотири роки і є однією з наймолодших чемпіонок світу. Щоб допомогти нашим захисникам, Валерія вирішила грати в шашки з усіма охочими. Так їй вдалося зібрати для ЗСУ вже 165 тисяч гривень. Звідки з'явилася ідея допомагати, граючи в шахи, та які плани на майбутнє, чемпіонка розповіла в програмі "Виклик долі" на UWN.

"Ідея зародилася таким чином: я хотіла допомагати ЗСУ і нашій армії і запитала у мами, щоб я могла зробити такого, щоб допомогти. Мама у відповідь запитала, що я вмію робити найкраще, ну я відповіла: "Грати шашки". І ось так вирішили грати для ЗСУ", – пригадує Валерія.

Втім, хоч ідея допомагати ЗСУ у дівчинки виникла майже після повномасштабного вторгнення, грати в шахи для військових Валерія почала лише влітку. Родина дівчинки довгий час вагалася, чи сприймуть люди таку ініціативу та і, власне, треба було ще знайти місце для гри в шахи.

Правила гри досить прості: людина підходить до Валерії грати в шашки. Якщо людина виграє у дівчинки, то вона може нічого не донатити (але все ж таки всі, хто вигравали, теж донатили). А якщо людина не може виграти, – вона донатить на ЗСУ будь-яку суму від однієї гривні. 

"Всього я зібрала і задонатила 165 тисяч гривень. Перші гроші я передавала у Фонд Сергія Притули. Думаю, що багато хто бачив це відео, коли він ще заплакав. І потім ще я назбирала 20 тисяч, теж йому передала. А потім передавала вже у різні фонди. Наприклад, Фонд "Дизель шоу", також передавала в окремі бригади, наприклад, – 28-ма бригада. Якщо ми передаємо у якісь фонди, то там вони закупляють ліки, апарати, техніку, що їм потрібно, а якщо ми передаємо військовим, то вони не беруть грошима, – ми передавали військовим інвектори", – пояснює юна чемпіонка.

Після того як Валерія перший раз вийшла на вулицю, її знайомі діти-шашисти теж почали виходити на вулицю, грати в шашки для ЗСУ.

"І тільки сьогодні ми повернулися з Тернополя, де ми здобули нагороду – друге місце в онлайн-голосуванні серед волонтерської діяльності. А всі ми разом вп’ятьох – перше місце за рішенням журі. Я продовжую свою діяльність. Якщо я буду в Києві, то я планую цим займатись до кінця війни", – додала Валерія.

Читайте також:
Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Удар по ДніпроГЕС: Збитки вже становлять понад 140 млн гривень Удар по ДніпроГЕС: Збитки вже становлять понад 140 млн гривень