USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Депутати звернулися до СБУ через заяву Арестовича, закликають звільнити його з ОП

Народні обранці вважають, що Арестовича треба перевірити на зв'язки з країною-агресором
Арестович
Джерело: відкриті джерела

Народні депутати збирають у Верховній Раді підписи з вимогою звільнити радника Офісу президента Олексія Арестовича після його заяви про ракетний удар у Дніпрі. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Депутати закликають главу Офісу президента Андрія Єрмака зробити офіційну заяву, яка б однозначно відмежувала ОП від "приватних експертиз" Арестовича на військову тематику.

Також до голови СБУ Василя Малюка скерували депутатське звернення щодо заяви Арестовича. Депутати вказують, що його дії "за всіма ознаками відповідають діянню "державна зрада"".

Так, СБУ закликають надати оцінку діям Арестовича "на предмет його співпраці з представниками країни-агресора, умисного створення загроз державній безпеці України в інформаційній сфері з корисливих мотивів" та вжити відповідних заходів.

Що сказав Арестович про Дніпро

14 січня в інтерв’ю з Марком Фейгіним Арестович висловив гіпотезу, нібито смертельні руйнування будинку у Дніпрі під час ракетної атаки російських військ сталися через збиття ракети окупантів силами ППО України.

"Її збили, вона (ракета, – ред.) впала на під'їзд. Вона підірвалася, коли впала. Крім того, там проблема з їдким димом. Це вірна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження", – сказав Арестович.

Ці слова одразу ж почали поширювати російські пропагандисти, попри те, що позиція Арестовича не є офіційною позицією України.

Після командування Повітряних сил ЗСУ пояснило, що у багатоповерхівку у Дніпрі влучила одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області, а в ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати такий тип ракет.

У відповідь Арестович пояснив, що говорив стомленим, та "судячи з усього" і "ще розбиратися і розбиратися"".

Яку посаду Арестович зараз займає в Офісі президента 

Наразі між політичними діячами точаться суперечки щодо того, чи насправді Арестович є позаштатним радником Офісу президента і на яких підставках робить заяви "як радник Єрмака".

У відкритих джерелах ОП є лише новина від 1 грудня 2020 року про призначення Арестовича позаштатним радником керівника Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони.

В серпні 2022-го радник голови ОП Михайло Подоляк, відповідаючи на питання, яка офіційна посада Олексія Арестовича значиться, казав, що він є радником Офісу президента України.

"Пан Арестович дійсно не є ані радником глави ОПУ, ані радником будь-кого з його замів. Він так багато говорить, що ми зробили його… радником всього Офісу разом. Саме так його посада і звучить (по складах: радник Офісу президента України). Яким він офіційно і рахується згідно з посадовим розкладом", – написав Подоляк.

Зазначимо, що раніше ЗМІ надсилали запит в ОП, у якому просили надати перелік радників керівництва Офісу президента. Арестовича немає у списку ні штатних, ні позаштатних радників голови ОП Андрія Єрмака чи його заступників.

Читайте також:
Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста
Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень
Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: Солдат-строковик отримав довічне ув'язнення Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: Солдат-строковик отримав довічне ув'язнення