USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Деякі угруповання військ ЗСУ переформатують, – Сирський

Йдеться про управлінський кадровий потенціал, його грамотний та раціональний перерозподіл
ЗСУ
Воїни ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Деякі угруповання військ Збройних сил України будуть переформатовувати. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, йдеться про управлінський кадровий потенціал, його грамотний та раціональний перерозподіл.

"Один з моїх пріоритетів – налагодження процесу ротацій особового складу бойових бригад. Зокрема, деякі військові частини беруть участь у відбитті збройної агресії РФ з перших днів повномасштабного вторгнення", – сказав Сирський.

Головнокомандувач додав, що нині триває оптимізація військових організаційних структур, які безпосередньо беруть участь у відбитті широкомасштабної збройної агресії Росії.

А за десять років війни тимчасові органи військового управління та райони відповідальності угруповань військ формувалися і змінювалися відповідно до оперативної обстановки та поточних викликів.

Наразі, враховуючи досвід бойових дій, здійснюються організаційні заходи.

"Головна мета цих заходів – спростити і максимально підвищити якість та оперативність управління. Крім того, важливо приділяти більше уваги питанням відпочинку наших воїнів, доукомплектування озброєнням і військовою технікою та відновлення боєздатності бригад загалом", – додав генерал-полковник.

Сирський зауважив, що цей процес уже запустили і надалі він буде лише нарощуватися.

Збройні сили України

Збройні сили України (абревіатура ЗСУ) – військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладені завдання з оборони України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності. Структурно поділене на три види та три окремі роди військ/сил.

У липні 2021 року чисельність Збройних сил України збільшили на 11 тис. військовослужбовців. 1 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності України, в якому чисельність ЗСУ зросла на 100 тисяч осіб. Від початку повномасштабного вторгення РФ до України чисельність українського війська суттєво зросла.

Лондонський Міжнародний інститут стратегічних досліджень у своєму виданні The Military Balance 2024 року зазначав, що Збройні сили України налічували до 800 тис. військовослужбовців, з яких 350 тис. – у Сухопутних військах, 20 тис. – у ВМС, 37 тис. – у Повітряних силах, 40 тис. – у Десантно-штурмових військах, невідома кількість у Силах спеціальних операцій та до 350 тис. у Силах територіальної оборони.

Новини за темою: Вдалося стабілізувати воєнну обстановку на сході України, – Сирський

Також ми повідомляли, що Міністерство оборони України запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ, який відбуватиметься в чотири етапи.

Алгоритм покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн. Більше про це можна прочитати тут.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат