USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Деякі батальйони ЗСУ вже використовують роботизовані дрони

Україна будує тісну взаємодію між військовими, розробниками, підприємствами та дослідниками, щоб встановити технологічну перевагу над ворогом
дрон
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На рівні деяких окремих батальйонів вже впроваджують роботизовані системи та дрони. Про це заявив заступник головнокомандувача Збройних сил України полковник Вадим Сухаревський, передає пресслужба Міноборони.

"Ми йдемо до того, аби зберегти життя солдатам шляхом використання машин та технологій. Неважливо, скільки коштуватиме дрон чи робот, життя військовослужбовця все одно цінніше. Тому ми працюємо над впровадженням роботизованих систем та дронів вже на рівні окремих батальйонів", – сказав він.

Своєю чергою заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко наголосила, що Україна будує тісну взаємодію між військовими, розробниками, підприємствами та дослідниками, адже головна мета – це технологічна перевага над ворогом.

"У межах Коаліції дронів ми маємо домовленості з партнерами про тестування їхніх виробів на полі бою та зворотний зв’язок. Участь в Коаліції – не лише пряма допомога українському війську, а і внесок у загальний розвиток оборонної індустрії у світі", – додала вона.

Роботизовані платформи у ЗСУ

На початку квітня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський анонсував, що невдовзі у бойових діях будуть масово використовуватися бойові роботизовані платформи.

Йдеться не лише про дрони наземного і повітряного базування, а й про роботизовані комплекси, які можуть виконувати задачі розмінування, мінування, дистанційно керованих ударних платформ, та інші розробки.

Скільки дронів вже може виготовляти Україна?

Поки що відомо лише про виробництво FPV дронів. За два місяці 2024 року українські виробники виготовили таких близько 200 тисяч. Заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр повідомила, що потужності України дозволяють виготовляти вже більше мільйона дронів на рік.

Наразі у розробці перебувають FPV дрони типу "крило" та легкі розвідувальні дрони, які можна назвати аналогом Mavic.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР