USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

З початку року українські виробники виготовили близько 200 тисяч FPV дронів, – Мінстратегпром

Цьогоріч спроможності виробництв досягнуть рівня двох мільйонів дронів різних типів
FPV дрони

FPV дрони

Джерело: відкриті джерела

За два місяці 2024 року українські виробники виготовили близько 200 тисяч FPV дронів. Про це повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр у коментарі Forbes.

"Президент говорив про 1 мільйон дронів – наші потужності вже дозволяють виготовити стільки і навіть більше", – зазначила Гвоздяр. 

Також вона додала, що цьогоріч спроможності виробництв досягнуть рівня двох мільйонів дронів різних типів, у тому числі FPV.

За словами заступниці міністра, наразі у розробці перебувають FPV дрони типу "крило" та легкі розвідувальні дрони, які можна назвати аналогом Mavic.

Раніше ми повідомляли, що міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та гендиректор німецькою компанії Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони. Це допоможе застосовувати технології штучного інтелекту (ШІ) в українських дронах.

Також генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що країни Північноатлантичного альянсу готові поставити Україні мільйон дронів. Своєю чергою Олександр Камишін закликав НАТО закупити обіцяний мільйон дронів у українських виробників.

Читайте також:
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини
СБУ затримала дезертира, який на замовлення російської розвідки коригував удари по Вінниччині і Сумщині СБУ затримала дезертира, який на замовлення російської розвідки коригував удари по Вінниччині і Сумщині
Україна, ймовірно, виробляє стільки ж САУ, скільки всі країни ЄС разом узяті, – Defense Express Україна, ймовірно, виробляє стільки ж САУ, скільки всі країни ЄС разом узяті, – Defense Express
"Шахеди" можуть атакувати Україну щоночі, – розвідка