USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

З початку року українські виробники виготовили близько 200 тисяч FPV дронів, – Мінстратегпром

Цьогоріч спроможності виробництв досягнуть рівня двох мільйонів дронів різних типів
FPV дрони

FPV дрони

Джерело: відкриті джерела

За два місяці 2024 року українські виробники виготовили близько 200 тисяч FPV дронів. Про це повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр у коментарі Forbes.

"Президент говорив про 1 мільйон дронів – наші потужності вже дозволяють виготовити стільки і навіть більше", – зазначила Гвоздяр. 

Також вона додала, що цьогоріч спроможності виробництв досягнуть рівня двох мільйонів дронів різних типів, у тому числі FPV.

За словами заступниці міністра, наразі у розробці перебувають FPV дрони типу "крило" та легкі розвідувальні дрони, які можна назвати аналогом Mavic.

Раніше ми повідомляли, що міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та гендиректор німецькою компанії Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони. Це допоможе застосовувати технології штучного інтелекту (ШІ) в українських дронах.

Також генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що країни Північноатлантичного альянсу готові поставити Україні мільйон дронів. Своєю чергою Олександр Камишін закликав НАТО закупити обіцяний мільйон дронів у українських виробників.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років