USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Данія виділила на відновлення Миколаєва ще 21 млн доларів

Навесні 2023 року Данія взяла патронат над Миколаєвом і Миколаївською областю і вже виділила 100 млн долаврів
Данія Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Данія виділяє Україні 21 млн доларів, які будуть спрямовані на відновлення Миколаєва. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

Учора відбулася зустріч Кубракова з міністром співробітництва та розвитку глобальної кліматичної політики Данії Деном Йоргенсеном. Він прибув до Києва з робочим візитом.

На четвертій зустрічі спеціального Наглядового комітету також були присутні голова Миколаївської ОДА Віталій Кім і мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Данія виділяє на відновлення Миколаєва 21 млн доларів. Пакет від Данії, зокрема, включає в себе проєкти в аграрному секторі, спрямовані на розмінування сільськогосподарських угідь, надання когенераційних установок, а також реконструкцію гуртожитку Миколаївського державного аграрного університету з протипожежної безпеки.

Новини за темою: Нідерланди та Данія зобов'язалися передати F-16 Україні. Скільки літаків отримають ЗСУ

Міністр нагадав, що навесні 2023 року Данія взяла патронат над Миколаєвом і Миколаївською областю. З цього часу країна виділила вже 100 млн доларів на відновлення.

За ці кошти закупили 44 одиниці спеціальної та будівельної техніки, 30 шкільних і міських автобусів, медичне обладнання, протипожежне устаткування, водонапірні башти та обладнання для водопостачання. Тривають аварійно-відновлювальні роботи на деяких ділянках ТЕЦ. Виконують роботи з газо- та електрокомунікаціями, монтують обладнання.

Також триває відновлення трьох мікрорайонів у міста та будівництво укриття щонайменше в 9 школах.

Нагадаємо, Данія підтримає передачу винищувачів Україні. Українські пілоти вже розпочали навчання на західних літаках-винищувачах в цій країні.

Проте нещодавно стало відомо, що постачання винищувачів F-16 від Данії для України затримуються. Термін затримки складає близько пів року.

Читайте також:
Кропачов: ДП Кропачов: ДП "Краснолиманська" - це єдине підприємство в Україні, яке не отримує дотації від держави
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів