USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Кількість хворих на COVID-19 у Києві значно зросла за останні тижні

У медичних закладах Києва зараз перебувають 73 пацієнти, а станом на 1 липня їх було 20
коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У столиці значно підвищився рівень захворюваності на COVID-19 протягом останніх тижнів. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, передає пресслужба адміністрації.

Зазначається, що в медичних закладах Києва зараз перебувають 73 пацієнти, а станом на 1 липня їх було 20.

"Причому в середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Нагадаю, що ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих – 18 дітей", – йдеться в повідомленні.

Всього в липні зареєстрували 900 випадків COVID-19, а в червні їхня кількість становила менше ніж 200. З початку року від цього захворювання в столиці померли 52 особи.

Лікарі рекомендують слідкувати за особистою гігієною, мити руки та користуватися дезінфекційними засобами, уникати закритих приміщень з великою скупченістю людей, часто провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання вдома і на роботі.

Нагадаємо, у січні в Україні зафіксували новий штам коронавірусу "Омікрон-Дженні".

Вперше цей субваріант виявили у Сполучених Штатах Америки у вересні 2023 року, після – в інших країнах світу, зокрема в Індії, Китаї, Великій Британії.

За даними Центру з контролю та профілактики захворювань США, станом на 5 січня на JN.1 припало приблизно 62% усіх варіантів SARS-CoV-2, що циркулюють.

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Новий варіант COVID-19 XEC шириться Європою. Які ознаки цього штаму коронавірусу? Новий варіант COVID-19 XEC шириться Європою. Які ознаки цього штаму коронавірусу?
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
В Африці фіксують новий спалах мавпячої віспи. Найважча ситуація в Конго В Африці фіксують новий спалах мавпячої віспи. Найважча ситуація в Конго