USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Чому РФ пішла в масштабний наступ на сході: Роз’яснення експерта

Окупанти розраховували, що Україна підтягне і задіє всі стратегічні резерви, які в неї є
Голова Ради резервістів сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі UWN

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі UWN

Джерело: UWN

Військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі UWN роз’яснив, чим відрізняється теперішній масштабний наступ на Авдіївському та Мар’їнському напрямку від тих, що були раніше.

"Це два ключові напрямки, за рахунок яких росіяни дуже сподіваються і сподівалися, коли починали Бахмутську, Авдіївську кампанії наступу, на те, що їм вдасться прорвати нашу лінію оборони і вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. Якщо це не вдалося їм спочатку, коли вони формували головні ударні кулаки, то, звичайно, що після того, як вони зазнали втрат в техніці, припинити з будь-яких обставин атаки вони не наважуються", – сказав він.

Експерт пояснив, що військове командування росіян розуміє, що потрібно атакувати, інакше полетять їхні голови.

"І тоді вони почали працювати з розрахунку людської маси, але вони самі прекрасно розуміють, що концентрувати людську масу на конкретному напрямку – це 100% приректи її на смерть без шансів якогось військового успіху. Вони вирішили проводити багато точкових ударів по всій лінії фронту з розрахунком, що якщо їм десь не вдасться прорватись, то принаймні створити напружену ситуацію", – додав він.

З іншого боку, за словами військового, окупанти розраховували, що Україна підтягне і задіє всі стратегічні резерви, які в неї є.

"Розрахунок був також на те, що вони пройдуть на вузькому напрямку і зайдуть в тил наших військ. Між іншим, експериментували вони, що Донецька і Луганська області – в основному піхотні удари після того, коли по техніці вони не витягували. Зараз ми маємо інформацію, що, наприклад, на Південному напрямку вони намагаються експериментувати, коли десантники на бронетехніці завозять піхоту в тил, там її вивантажують і намагаються вийти для того, щоб створити удари на двох напрямках і бажано один з тилу", – пояснює Тимочко.

На Східному напрямку окупантам цього не вдалося, оскільки там вже з 2014 року – лінія розмежування.

"З іншого боку, ми вже всі звернули на це увагу, що ворог на Східному напрямку тільки наступає. Як бачимо, що при найменшій нагоді наші війська користуються шансом, і якщо є можливість, прорвати ворожу лінію або перейти в контрнаступ – зразу це виконується, це проводиться і дає результат. Це свідчить про те, що коли стикається розум і дурість, але маса завжди перемагає розум", – підсумував експерт.

Передісторія

Зранку генерал Олександр Тарнавський сказав, що Росія почала масований наступ по всій Східній лінії фронту.

За його словами, поблизу Авдіївки противник намагається йти вперед як на півночі, так і на півдні.

У Генштабі повідомили, що минулої доби рашисти атакували на шістьох напрямках, найбільше на Авдіївському – тут було 42 атаки.

Крім того, деякі російські воєнні блогери стверджували, що окупанти увійшли до адміністративних кордонів Авдіївки, але ISW заявляє, що не помітив жодного візуального підтвердження цих заяв.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW