USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Чому окупанти накривають танк Т-72 "сараєм": Роз’яснення експертів

Ворожий Т-72 міг перевозити російський десант
Російський Т-72_1
Російський Т-72
Джерело: відкриті джерела

Нещодавно рашисти під час одного зі штурмів біля Красногорівки застосували танк Т-72, який мав форму захисту від українських безпілотників у вигляді "сараю". Ця машина йшла в голові колони, та чомусь інші танки такий "царь-сарай" не отримали. Цю подію проаналізували експерти Defense Express.

Вони зазначають, що наразі є не перевірені повідомлення про те, що цей ворожий Т-72 із "сараєм" зміг уникнути ураження від Сил оборони України та висадити десант на одній із позицій.

Російський Т-72
Джерело: відкриті джерела

У відкритому доступі з’явились навіть додаткові зображення цього російського Т-72, які дозволяють краще оцінити функціонал, закладений росіянами у цей формат захисту.

"Для початку можемо побачити, що цей ворожий танк був оснащений тралом КМТ-7, з чого можна зробити висновок, що ця машина йшла в голові колони саме для прориву мінних загороджень від Сил оборони України, а зведення "сараю" було для того, щоб мінімізувати можливість ураження нашими безпілотниками. Окремо відзначимо, що так як зображення є нечіткими, то доволі складно побачити, чи поставили рашисти на башту цього Т-72 так званий "царь-РЕБ", який потім був прикритий "сараєм", чи ні. Але таку ввідну треба було проговорити хоча б тому, що будь-які новації від ворога на полі бою особливо зараз слід піддавати якомога детальнішому аналізу", – пишуть експерти.

Російський Т-72
Джерело: відкриті джерела

ЗМІ повідомляє, що на первинних зображеннях виглядало так, що цей "сарай" – це просто громіздка конструкція, яка може посилювати захист танка за рахунок можливого погіршення ходових якостей, а розміщення десанту там навряд чи можливе.

Однак дещо пізніше з’явились додаткові зображення, де видно, що в кормовій частині ця конструкція може бути достатньо просторною, щоб розмістити певну кількість бійців окупаційних військ.

"Тобто виходить, що "сарай" захищає не тільки сам танк, але й також десант на його борту", – кажуть експерти.

Російський Т-72
Джерело: відкриті джерела

Крім того, зазначається, що ворог зараз постійно намагається висаджувати із бронетехніки одразу по 20–25 осіб десанту для штурмів позиції. І наразі не є відомим, чому саме така кількість – тобто чи це рашисти на одну машину садять одразу кілька штурмових груп, що мають діяти автономно, але під прикриттям одного танка чи ББМ, чи ж окупанти пішли на певні зміни в структурі своїх штурмових груп шляхом їх "укрупнення".

Скільки танків вже втратила Росія

Окупанти вступили у масштабну війну проти України з 2987 танками. За підрахунками Forbes, за 23 місяці окупанти втратили щонайменше 2619 танків.

Зокрема, ЗСУ знищили 1725 танків РФ, пошкодили – 145, захопили – 205. При цьому самі окупанти кинули 205 танків.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат