USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Через навчання в Китаї Тайвань переводить війська у підвищену бойову готовність

Як відзначило Міністерство оборони Тайваню, провокації з боку Пекіна ставлять під загрозу регіональний мир, а також стабільність
Тайвань
Джерело: відкриті джерела

Тайвань у відповідь на навчання Китаю підійняв у повітря літаки, а також перевів війська у підвищену бойову готовність. Про це повідомляє Associated Press News.

За словами китайський військових, дводенні навчання навколо Тайваню є покаранням для "сепаратистських сил, які прагнуть незалежності".

Як відзначило Міністерство оборони Тайваню, провокації з боку Пекіна ставлять під загрозу регіональний мир, а також стабільність. Відомство також додало, що острівна держава не шукатиме конфліктів, але й не ухилятиметься від них.

"Цей привід для проведення військових навчань не тільки не сприяє миру і стабільності через Тайванську протоку, але й демонструє його гегемоністську сутність", – додали в Міноборони.

Під час своєї інавгураційної промови президент Тайваню Лай Чінте заявив, що його країна бажає діалогу з Китаєм, аби зберегти нинішній статус й не втягнути союзників у війну. Ба більше, дії Пекіна також засудила опозиційна Націоналістична партія, яку вважають прокитайською.

Конфлікт навколо Тайваню

Пекін вважає Тайвань "сепаратисткою провінцією" й бажає повернути його до свого складу, стверджуючи про так зване "неминуче возз'єднання". Острівна держава своєю чергою заявляє про незалежність. Як відзначала директор національної розвідки Сполучених Штатів Америки Евріл Хейнс, Китай готується до силового захоплення Тайваню, втім бажає все ж уникнути цього.

У березні цього року керівник Індо-Тихоокеанського командування США, адмірал Джон Аквіліно заявив, що Китай нарощує свій військовий та ядерний арсенал і буде готовий до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону
НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ НАТО хоче створити до 50 бригад для захисту від нападу РФ
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed