USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

США збираються заборонити китайське і російське програмне забезпечення в автівках

У Сполучених Штатах занепокоєні національною безпекою
авто
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки має намір заборонити китайське та російське програмне й апаратне забезпечення в транспортних засобах. Пояснюють таке рішення занепокоєнням стосовно національної безпеки, пише передає Reuters, посилаючись на свої джерела.

Джерела кажуть, що така заборона припинить імпорт і продаж транспортних засобів з Китаю з ключовими комунікаційними засобами або програмним забезпеченням.

"Під заборону потраплять автомобілі з певними функціями Bluetooth, супутникового зв'язку та бездротового зв'язку, а також високо автономні транспортні засоби, які можуть працювати без водія за кермом. Обмеження будуть поширюватися також і на інших іноземних противників США, зокрема Росію", – повідомляє видання.

Попередньо, відповідне рішення в міністерстві повинні оголосити завтра, 23 вересня.

До того ж співрозмовники додали журналістам, що Мінторгівлі збирається запропонувати, щоб заборона на програмне забезпечення набула чинності з 2027 року.

Тоді як заборона на апаратне забезпечення набуде чинності в січні 2029 або 2030 року.

До речі, днями Міністерство фінансів США заявило про санкції проти осіб та компаній, причетних до незаконних фінансових операцій між Росією та Північною Кореєю. Це стосується тих, хто підтримував фінансування програм зі створення зброї масового знищення КНДР.

Читайте також:
У транспортно-логістичній сфері через мобілізацію не вистачає 30 тисяч водіїв У транспортно-логістичній сфері через мобілізацію не вистачає 30 тисяч водіїв
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети
"Шахеди" можуть атакувати Україну щоночі, – розвідка