USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Боротьба з російською пропагандою: Центр протидії дезінформації співпрацюватиме з TikTok, вже виявлено небезпечні канали

Центр протидії дезінформації просить українців надсилати на пошту TikTok-канали, які поширюють ворожий контент
TikTok
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Центр протидії дезінформації (ЦПД) розпочав офіційну співпрацю з адміністрацією соціальної мережі TikTok для того, щоб боротися із поширенням російської пропаганди на платформі. Про це повідомляє пресслужба ЦПД.

Фахівці вже виявили мережу інструментів поширення проросійської пропаганди в соцмережі TikTok.

Наразі до переліку входять 83 TikTok-канали, на яких поширюється ворожа дезінформація.

Джерело: Центр протидії дезінформації

Джерело: Центр протидії дезінформації

Центр просить громадян надсилати їм на пошту ([email protected]) TikTok-канали поширення ворожої дезінформації, якщо таких немає в їхньому списку.

"Ці списки допоможуть вам уникати каналів, які є інструментом поширення ворожої дезінформації, маніпуляцій і неправди", – йдеться в повідомленні.

Небезпека TikTok

Зазначимо, що багато західних країн заборонили китайський додаток TikTok на телефонах державних службовців. Стверджують, що він становить загрозу безпеці. Країни побоюються, що Китай може використати свої закони про національну безпеку для доступу до значної кількості особистої інформації, яку TikTok, як і більшість соціальних мереж, збирає від своїх американських користувачів. 

Користувачі виявили, що навіть при вимкненні доступу до геолокації, TikTok пропонує користувачам залишити на публікації своє місце розташування. Також при перегляді контенту з вимкненим пошуком друзів серед інших соціальних мереж TikTok дивним чином рекомендує ймовірних знайомих.

Крім того, за даними ЗМІ, у застосунку були виявлені проблеми з модерацією контенту. Багато роликів, що містять нецензурну лексику, були опубліковані під музичні треки. Також було зафіксовано спроби педофілів налагодити контакт із дітьми, суїцидальні дії на камеру та надто відверті відео. TikTok вже було заблоковано у деяких державах через розповсюдження політичної дезінформації з метою дестабілізації влади.

Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину