USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ДП "Антонов" відкрило центр виробництва безпілотників, – Reuters

Разом з тим виробництво вантажних літаків продовжиться
ДП Антонов
Ілюстративне фото
Джерело: ANTONOV Company

Державне підприємство "Антонов" відкрило новий центр виробництва безпілотних літальних апаратів. Зокрема компанія може посилити розробку дронів далекої дії, щоб завдавати ударів у глиб території РФ. Про це повідомляє Reuters.

Журналісти видання, які відвідали презентацію "Укроборонпрому" зазначають, що новий центр безпілотників відкрили "з метою розширення можливостей виробництва безпілотних комплексів та надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з точки зору експертизи та послуг".

Варто відзначити, що виробництво вантажних літаків продовжиться, але тепер новий центр безпілотників допоможе задовольнити військові потреби України зараз і дати інженерам "Антонова" більше роботи, пише Reuters. Відтак новий центр "Антонова" проводитиме експериментальні аеродинамічні дослідження, створюватиме повнофункціональні тренажери для навчання операторів БпЛА і розроблятиме стандарти компонентів.

Українське виробництво зброї

У липні Україна виробила вдвічі більше мінометних та артилерійських боєприпасів, ніж за весь минулий рік. А вже до кінця року країна вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО, повідомив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Крім того, на початку літа тодішній міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Україна зможе почати виробництво власних далекобійних ракет із дальністю ураження до тисячі кілометрів і більше. 

До того ж Кабінет міністрів України на засіданні 21 липня ухвалив постанову про запуск масового виробництва боєприпасів для безпілотних літальних апаратів. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Українські БпЛА

З 22 лютого 2022 року Міністерство оборони України прийняло на озброєння близько 30 моделей безпілотників українського виробництва різних типів.

Зокрема, йдеться про дев'ять моделей дронів-камікадзе, серед яких три – літакового типу, а також шість моделей FPV-дронів. У міністерстві зазначають, що в межах закупівель Міноборони Збройним силам уже поставили тисячі одиниць БпЛА та дронів.

Окрім того, Міноборони допустило український безпілотник зі штучним інтелектом до експлуатації у військах.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму