USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Блінкен повідомив G7 про ймовірність атаки Ірану на Ізраїль у найближчі 24–48 годин, – ЗМІ

Водночас Єрусалим розглядає можливість завдання превентивного удару по Ірану
Остін і Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін
Джерело: відкриті джерела

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен у розмові з колегами по G7 заявив, що атака Ірану і "Хезболли" на Ізраїль може початися вже в понеділок. Про це пише видання Axios із посиланням на джерела.

Блінкен скликав конференцію, щоб скоординувати дії із союзниками США і спробувати чинити дипломатичний тиск на Іран і "Хезболлу", щоб максимально мінімізувати їхні дії у відповідь.

Однак Сполучені Штати вважають, що, попри американські заклики, Тегеран завдасть удару по Ізраїлю. Але, за словами Блінкена, поки що незрозуміло, якої форми набуде удар.

Також США не знають, коли конкретно Іран може атакувати Ізраїль. Це може статися в найближчі 24–48 годин, тобто вже в понеділок.

США направили військових на Близький Схід

Як відомо, у п'ятницю ввечері Пентагон оголосив, що на тлі зростання напруженості на Близькому Сході командування Сполучених Штатів Америки вирішило додатково розмістити поблизу кілька військових кораблів і винищувачів.

Крім власне авіаносця в ударну групу зазвичай входить щонайменше один крейсер, пара есмінців і кораблі супроводу. Особовий склад однієї АУГ становить близько 7500 осіб.

Також очікується, що командувач Центральним командуванням США генерал Майкл Курилла прибуде до Ізраїлю в понеділок, щоб завершити підготовку з Армією оборони Ізраїлю перед можливим нападом Тегерану.

Новини за темою: Лідер Ірану наказав завдати удару по Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАСу, – NYT

Ізраїль може готувати свій удар

Як пише The Times of Israel, Єрусалим розгляне можливість завдання превентивного удару для стримування Ірану, якщо виявить неспростовні докази підготовки нападу з боку Тегерана.

Цей варіант обговорювали на зустрічі прем'єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з керівниками служб безпеки країни в неділю. Учасники зустрічі розглядали можливість завдання удару по Ірану як захід стримування.

Наразі Єрусалим не знає, чого очікувати від Тегерану і його союзників у регіоні.

Загроза війни між Іраном та Ізраїлем

Після вбивства лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії Іран пригрозив Ізраїлю війною, заявивши, що за кілька днів розпочне атаку.

2 серпня співрозмовник адміністрації президента Сполучних Штатів Америки заявив, що США готують свої війська у Перській затоці, Східному Середземномор'ї та Червоному морі, щоб протистояти нападу на Ізраїль.

 
Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці
Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі