USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Більшість демократів не проти, якщо б замість Байдена балотувалась Гарріс

Байден заявив про те, що може знятися з президентських виборів лише за умови, якщо у нього виявлять проблеми зі здоров'ям
Камала Гарріс
Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

79% демократів у Сполучених Штатах Америки схвалили би обрання кандидаткою на президентських виборах віцепрезидентки Камали Гарріс, якщо б Джо Байден не балотувався. Про це пише The Hill з посиланням на опитування Economist/YouGov.

28% опитаних вважають, що Гарріс має кращі шанси перемогти Дональда Трампа, аніж Байден. 32% думають, що їхні шанси рівнозначні, а 24% – що її шанси на перемогу гірші, аніж Байдена.

Більше того, дехто з демократів впевнений, що Байдену варто зняти кандидатуру, щоби від Демократичної партії балотувався інший кандидат. Такі люди складають 45% з опитуваних, тоді як протилежної думки – 41%.

Серед тих, які за зняття кандидатури Байдена, 68% аргументують це сумнівами щодо його здоров’я та когнітивних функцій через поважний вік, і 23% – сумнівами у його шансах перемогти Трампа.

Байден може зняти свою кандидатуру

Нещодавно президент США Джо Байден заявив про те, що може знятися з президентських виборів лише за умови, якщо у нього виявлять проблеми зі здоров'ям. Про це він сказав у інтерв'ю CBS News.

"Якби в мене виявили якесь захворювання, якби хтось, лікарі, прийшли й сказали, що у вас така проблема", – сказав він.

Додамо, що вчора стало відомо, що Байден захворів коронавірусом.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віце-президента США під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Читайте також:
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
В адміністрації Байдена хочуть до кінця вересня спрямувати 6 млрд доларів військової допомоги Україні В адміністрації Байдена хочуть до кінця вересня спрямувати 6 млрд доларів військової допомоги Україні
Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США
Байден напередодні Дня Незалежності України поговорив із Зеленським і оголосив про новий пакет військової допомоги Байден напередодні Дня Незалежності України поговорив із Зеленським і оголосив про новий пакет військової допомоги