USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Бігунка Юлія Шуляр здобула своє перше золото на Паралімпіаді в Парижі і другу поспіль медаль на рівні Ігор

Ця медаль стала 40-ю для України на Паралімпійських іграх-2024
Шуляр
Юлія Шуляр
Джерело: Суспільне

Українська спортсменка Юлія Шуляр стала паралімпійською чемпіонкою з бігу на 400 метрів у класі T12 на Іграх у Парижі. Це її перше золото на Паралімпіаді й друга поспіль медаль на рівні Паралімпійських ігор, повідомляє "Суспільне Спорт".

Бігунка пройшла до фіналу за результатами кваліфікації. У своєму забігу Шуляр показала другий результат, поступившись представниці Індії Діпті Джеванджі.

Час спортсменки (56.49 секунди) став для неї рекордом сезону, але виявився п'ятим за підсумками всієї кваліфікації.

Втім, у фіналі Шуляр змогла випередити всіх своїх суперниць. Ще й змогла оновити особистий рекорд: на фініші показала час 55.16 секунди, випередивши представницю Туреччини Айсел Ондер лише на 0.07 секунди.

"Задоволена, що я перша. У кваліфікації був більш економрежим, у фіналі виклалася на 1000%. Для мене кожна медаль, навіть якби я була другою чи третьою – навіть не знаю, як сказати. Дуже задоволена", – поділилася емоціями бігунка.

Ця нагорода є першою золотою медаллю у кар'єрі Шуляр на Паралімпійських іграх. Перед цим спортсменка стала срібною призеркою на 400-метрівці на попередніх Іграх у Токіо.

Загалом для українки це перше золото в кар'єрі на рівні великих змагань. На двох чемпіонатах світу вона двічі фінішувала другою.

Водночас ця медаль стала 40-ю медаллю України на Паралімпіаді-2024 і 10-ю саме у легкій атлетиці.

Новини за темою: Україна отримала третє золото на Паралімпіаді-2024

Як відомо, 28 серпня відкрили Паралімпійські ігри у Парижі. Цього року Україну на Паралімпіаді представляють 140 спортсменів у 17 видах спорту. Найбільше спортсменів – у плаванні та легкій атлетиці: 37 та 28 відповідно.

Більше ніж 23% представників української збірної – дебютанти Паралімпійських ігор. Загалом у Паралімпіаді візьмуть участь понад 4000 спортсменів, які змагатимуться у 22 видах спорту і розіграють 549 медалей.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором 70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком