USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США

Вона зробила акцент на внутрішніх питаннях Сполучених Штатів Америки
Гарріс
Камала Гарріс
Джерело: Bloomberg

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс дала перше інтерв'ю у статусі претендента на президентське крісло. Примітно, що жодної заяви про Україну у цьому інтерв'ю не було. Гарріс розповіла про плани роботи на посаді глави держави, озвучила основні пункти передвиборчої програми.

Перше, що зробить Гарріс на посаді президента, за її словами, займеться проблемами середнього класу. Політикиня заявила, що планує "зробити все можливе, щоб підтримати та зміцнити середній клас".

Гарріс також заявила, що відновить традицію запрошувати до нового складу уряду представника партії-суперниці. На відміну від Трампа та Байдена, які проігнорували цю можливість, демократка збирається віддати один портфель республіканцеві, щоб виправдати гасло про "президентство для всіх американців". Конкретної кандидатури вона наразі не має.

Кандидатка у президенти США від демократів вважає, що імміграційні закони повинні дотримуватися та виконуватися, і зазначила, що вона єдиний кандидат у перегонах, який переслідував транснаціональні злочинні організації, бувши генеральним прокурором.

"Я єдина людина в цих перегонах, яка фактично служила як генеральний прокурор, щоб забезпечити дотримання наших законів. І я б забезпечувала дотримання наших законів як президент у майбутньому. Я визнаю проблему", – наголосила Гарріс.

Без згадки про Україну

Говорячи про зовнішню політику, вона приділила увагу темі відносин з Ізраїлем, але не говорила про війну в Україні. Гарріс заявила, що у разі перемоги на президентських виборах вона продовжить надавати підтримку та забезпечувати оборону Ізраїлю. За її словами, вона "підтримує сильний Ізраїль", але необхідно "укласти угоду".

"Бойові дії повинні припинитися. Ми маємо укласти угоду, яка дозволить звільнити заручників", – уточнила політикиня.

Продовжуючи говорити про ситуацію на Близькому Сході, Гарріс зазначила, що залишається прихильною до необхідності "працювати над рішенням палестино-ізраїльського конфлікту".

Хоча нещодавно на національному з’їзді Демократичної партії віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс пообіцяла, що підтримуватиме Україну, якщо здобуде перемогу на виборах президента. 

Читайте також:
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс
Рахунок 1:1 та тема України: Головне з дебатів Трампа та Гарріс Рахунок 1:1 та тема України: Головне з дебатів Трампа та Гарріс