USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

БЕБ викрило схему ухилення від сплати понад 244 млн гривень митних платежів при транзиті нафтопродуктів

Службові особи штучно занизили суми податків, які потрібно було сплатити
БЕБ
Джерело: відкриті джерела

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему ухилення від сплати понад 244 млн гривень митних платежів при транзиті нафтопродуктів трубопровідним транспортом у 2020–2022 роках. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Деталі

Слідчі встановили, що службові особи товариства-транспортувальника протягом двох років під час транзитного переміщення паливно-мастильних матеріалів магістральним нафтопродуктопроводом порушували вимоги і умови митного режиму "Транзит".

Через це у товариства-транспортувальника виникли зобов’язання сплатити до держбюджету суму митних платежів. Однак працівники фінансового гаранта зробили так, що суми податкового зобов’язання зі сплати мита були штучно занижені. Відтак, за даними слідства, це завдало державному бюджету збитки на суму понад 244 млн гривень.

"У межах досудового розслідування встановлено, що бенефіціарними власниками фінансового гаранта є довірені та підконтрольні народному депутату-"утікачу" особи, який на початку року був позбавлений громадянства України", – йдеться у повідомленні.

Працівники БЕБ провели обшуки і вилучили документи, що підтверджують уникнення зобов’язання сплати митних платежів, копії митних декларацій, договори щодо надання брокерських послуг та інші документи.

Також під час обшуку приміщень Енергетичної митниці Держмитслужби вилучено копії транзитних митних декларацій та незаконний дозвіл зміни митного режиму. 

Нагадаємо, компанія "Укртатнафта" терміново перерахувала у бюджет 531 млн гривень несплачених податків. 1 лютого стало відомо про обшуки у бізнесмена Ігоря Коломойського. СБУ та БЕБ приходили до нього саме у справах "Укртатнафти" та "Укрнафти".

Згодом СБУ і БЕБ повідомили про підозру головному бухгалтеру ПАТ "Укртатнафта". Вона є однією з фігурантів кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта".

Крім того БЕБ передало державі залізну руду російського олігарха на 1,8 млрд гривень.

Читайте також:
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї