USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Бахмут окупований на 99%, проте росіяни можуть опинитися в пастці, – Bild

Найтриваліша битва війни наближається до завершення
Бахмут_2
Джерело: (с) Андрій Дубчак

До повного захоплення Бахмута російськими військами залишилося кілька днів або навіть годин. Однак окупанти можуть опинитися в пастці, повідомляє німецьке видання Bild.

Згідно з дослідженням журналістів, найтриваліша битва війни наближається до завершення після того, як військам армії найманців "Вагнера" вдалося прорватися в західну частину міста, що залишилася під контролем України, за останні 48 годин.

За даними німецького видання, Україна володіє тільки однією стороною найзахіднішої вулиці міста. Далі ще кілька гаражів, а потім два кілометри відкритої місцевості до наступного утримуваного українцями села під назвою Іванівське.

Там зазначають, що в середу українська армія опублікувала відеозаписи, які підтверджують цю заяву. На відео нібито видно, як українські військові стріляють із гранатометів із лівого боку вулиці Ювілейної праворуч, а потім швидко тікають в укриття.

"Звідси випливає: десятки тисяч російських чоловіків вийшли на східний бік дороги і тепер контролюють 99 відсотків Бахмута. Україна, як і раніше, контролює близько 20 будівель, або менше ніж 1% площі міста", – йдеться в матеріалі.

Крім того, Bild стверджує, що українські військові опублікували в середу нові показові відео. На них зображені люди в повному бойовому спорядженні, які залишають палаюче місто пішки.

Оборона Бахмута чи пастка для РФ?

Тим часом військовий журналіст Андрій Цаплієнко написав у середу: "Головне завдання збройних сил зовсім не воювати на вулицях (Бахмута, – ред.), а виграти бій за висоти на флангах. Поки прихильники "Вагнера" б'ються в руїнах вулиць, контрольованих ЗСУ, вони не розкидають свої сили на фланги.

Як вважають журналісти, завдання армії полягає вже не в тому, щоб звільнити або навіть утримати місто, а виключно в тому, щоб затримати просування росіян на захід від Бахмута.

Частини української армії тим часом продовжують спроби відбити фланги міста. Їхня надія: якщо Бахмут впаде найближчими годинами або днями, орди російських найманців опиняться там у пастці, бо вони не можуть ані просуватися на захід, ані відступати на схід.

Що кажуть українські військові щодо атак ЗСУ?

За словами представника Східного угруповання військ Сергія Череватого, Сили оборони на фронті в районі Бахмута минулої доби просунулися вперед на відстань від 150 до 1700 метрів.

Він наголосив, що загальна ініціатива – на боці української армії: "Що відбувається рух. Йде позиційна війна, але загалом ініціатива у ворога перехоплена. Вони змушені реагувати на наші дії".

За словами спікера, РФ і далі перекидає в район Бахмута нові підрозділи, зокрема, повітряно-десантних, намагаючись зупинити Сили оборони.

За добу сили РФ 487 разів завдавали ударів по позиціях ЗСУ в Бахмуті та шість разів атакували з авіації, відбулося 25 боїв. У боях убито 130 і поранено 145 російських військових, четверо в полоні.

 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням