USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Атакували виробника HIMARS і аеропорти США: У РФ розпустили хакерську групу KillNet

Угруповання переорієнтувалося на російські майданчики з торгівлі наркотиками
Хакер
Джерело: відкриті джерела

Російське угруповання хакерів KillNet, яке атакувало аеропорти США і виробника HIMARS, припинило діяльність. Про це пише Forbes із посиланням на засновника Hold Security Алекса Холдена.

Зазначається, що, на відміну від державних хакерів типу Sandworm, KillNet було "волонтерським" угрупованням. Такі групи зазвичай складаються з лояльних до урядової політики РФ айтішників, здебільшого вони займаються масованими DDoS-атаками.

Як пише видання, KillNet – одна з найпопулярніших груп хакерів. Її канал у Telegram налічував понад 100 000 підписників. Для порівняння, в іншого російського угруповання, яке часто з'являється в російських пропагандистських медіа, XakNet – 29 000 підписників.

Повідомляється, що угруповання переорієнтувалося на російські майданчики з торгівлі наркотиками. А керівник групи відійшов від справ і продає курси з користування Даркнетом.

Варто зазначити, що децентралізована російська хакерська асоціація KillNet регулярно повідомляла про атаки на урядові та інші сайти України та її союзників.

Наприклад, у жовтні 2023 року хакери заявили про атаку на урядові системи Ізраїлю після нападу на країну бойовиків палестинського ісламістського руху ХАМАС.

Влітку KillNet і суданські релігійно мотивовані кіберзлочинці з Anonymus Sudan заявили про атаку на Європейський інвестиційний банк.

Нагадаємо, кіберфахівці ГУР МО України здійснили чергову успішну операцію проти російських окупантів. Цього разу фахівці "поклали" сервери управління дронами.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам