USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Атака на столицю: У КМВА пояснили, чому уламки двох ракет розлетілися по шістьох районах

Внаслідок обстрілу постраждали 10 осіб
атака на Київ 25 березня

Наслідки ракетної атаки на Київ 25 березня

Джерело: відкриті джерела

Уламки від збитих сьогодні у Києві ракет розлетілись по шістьох районах столиці. З чим це пов’язано, в ефірі UWN повідомив речник Київської міської державної адміністрації Михайло Шаманов.

"Якщо це балістика, то відповідні наші силові засоби збивають її на висоті мінімум 10 кілометрів над столицею. Це означає, що коли уламки летять, вони можуть розлітатися по багатьох районах, як це сьогодні і сталося... Хочу нагадати, що ракету збивають, але в неї може знаходитися часткова частина ракетного палива, яке може бути дуже небезпечним і токсичним. По-друге, бойова частина не завжди може вибухати в повітрі і теж може кудись падати і це потенційна небезпека для киян і гостей столиці. Бойова частина від 300 до 500 кг вибухівки", – сказав Шаманов.

Також він додав, що на будь-які виклики, де впали уламки, виїжджають експерти, зокрема, з Інституту судових експертиз, в яких є окремий департамент, який займається вивченням цих уламків.

"Тому ми можемо лише припускати (що це було, – ред.), я бачив повідомлення про те, що може бути "Циркон". Тому краще ми дамо слово експертам, коли вони зроблять певні висновки щодо типу ракет, які саме види ракет, звідки вони запускались точно і дату виробництва. Тобто все по маркуванню, яке залишилось на ракетах, можна зʼясувати, причому, якщо ми бачили ті частини уламків ракет, там можна знайти різні мікросхеми, яка країна виробник. Тобто там інформації можна зібрати багато", – уточнив речник.

Наслідки атаки

За його словами, серед постраждалих у Києві є двоє вагітних жінок.

"Постраждало 10 осіб, двоє з них були госпіталізовані із закритими черепно-мозковими травмами, забоями, переломами. Восьмеро людей отримали гостру реакцію на стрес, з них двоє вагітних, їм надано медичну допомогу на місці", – розповів він.

У Печерському районі пошкоджено будівлю Київської державної академії декоративного прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука, там зруйновано спортивну залу, виставковий центр і також пошкоджено приміщення кафедри і аудиторії закладу.

У Солом’янському районі інформації про постраждалих немає, там пошкоджені приватні будинки.

У Голосіївському – є падіння уламків в лісосмузі, теж постраждалих немає.

У Дарницькому – зафіксовано падіння уламків на територію приватної забудови, там загорівся сарай, його вже ще зранку загасили, інформації щодо постраждалих не надходило. 

Нагадаємо

Сьогодні вранці окупанти завдали удару по Києву двома балістичними ракетами. Силам ППО вдалося їх знищити, однак уламки впали у кількох районах столиці. Є постраждалі та руйнування інфраструктури.

За кілька хвилин після запуску ракет в столиці почали лунати звуки вибухів.

Ціллю ранкового обстрілу могла бути СБУ

Як повідомляє видання Kyiv Post із посиланням на джерела у Службі безпеки України, дві балістичні ракети, випущені росіянами, були націлені на приміщення, де знаходяться високопосадовці СБУ.

Читайте також:
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій